29 Березня 2024, 14:01 | Реєстрація | Вхід
/ Зустрічі з французькими ілюстраторами - 15 Вересня 2017

Зустрічі з французькими ілюстраторами

Категорія: «Події»
Дата: 15 Вересня 2017 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Французький інститут в Україні
Адреса: вул. Гончара, 84
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1152


Для цьогорічного Форуму видавців Французький інститут в Україні підготував серію зустрічей під назвою «У фокусі мальовані історії». На шляху до Львова три визнані автори зупиняться у Києві, щоб зустрітися з публікою у Французькому інституті та поговорити про цей, як французи кажуть, 9-ий вид мистецтва, який дуже цінується у Франції та займає 12% книжкового ринку.


12 вересня, 19.00

Зустріч з автором мальованих історій Жулем

Його перший альбом «Треба вбити Жозе Бове» був помічений аматорами мальованих історій, а «Путівник гірчиці» приніс йому визнання та присудження премії імені Рене Госінні. Але справжній успіх прийшов з циклом «Silex and the City», сімейною сагою та неперевершеною сатирою на повсякденне життя сучасної людини. Після шаленого повороту до філософії (два томи «Планети мудреців», створеної у співавторстві з Шарлем Пепеном, були продані вражаючим накладом у 150 000 примірників), він продовжує працювати над«Silex and the City» (5-ий сезон на телеканалі Арте та видання 7-ого тому). У листопаді 2016 року Жуль став новим сценаристом альбомів про «Щасливчика Люка», продовжуючи традиції Рене Госінні. Його альбом «Земля обітована», виданий накладом 500 000 примірників, повернув читачам славетного ковбоя з нагоди 70-річчя цього персонажа. У 2017 році результатом співпраці з Шарлем Пепеном став альбом «П’ятдесят відтінків греків».

13 вересня, 19.00

Зустріч з авторкою мальованих історій Анні Гьоцінгер

Анні Гьоцінгер є однією з небагатьох жінок у жанрі мальованих історій. Її перший альбом «Золота каска» (Глена, 1976) отримав два призи на фестивалі в Ангулемі. Пізніше вона малює альбоми «Аврора, життя Жорж Санд» (Едісьйон де фам, 1978) за сценаріем Адели Тюрен та «Феліна» (Глена, 1979). У співавторстві з П’єром Крістеном створила багато альбомів, зокрема «Дівчина Почесного легіону» (Дарго, 1980), «Шарлотта і Ненсі» (Дарго, 1987), «Лайнер» (Дарго, 1999). Співпрацювала також з Родольфом над сценарієм альбому Марія-Антуанетта, королева-привид»(Дарго, 2011). У 2013 створює нову прекрасну історію: «Дівчина, одягнена у Діор», альбом про перші кроки Крістіана Діора як кутюр’є. А у 2017 авторка видала альбом «Колетт», присвячений бурхливому життю відомої письменниці.

14 вересня, 19.00

Зустріч з автором мальованих історій Сержем Мікелі

Серж Мікелі став відомим численним аматорам жанру завдяки двом своїм блискучим альбомам «Підводна подорож» та «Таємничій острів» (вид. Емманюель Пруст) за знаменитими романами Жуля Верна. Зараз твори цього корсиканського автора, стиль яких називають бароковим та чуттєвим, видаються у різних країнах.


З послідовним перекладом на українську. Вхід вільний
Київ, Французький інститут в Україні, вул. Гончара, 84


0 коментарів

Залишити коментар

avatar