29 Березня 2024, 00:22 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація збірки оповідань «Parasol» | Тернопіль - 29 Листопада 2017

Презентація збірки оповідань «Parasol» | Тернопіль

Категорія: «Події»
Дата: 29 Листопада 2017 (Середа)
Час: 17:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 5-9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 831


Книгарня «Є», ГО «Фонд «Європа ХХІ», Міжнародний фонд «Відродження» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію соціального арт-проекту та ілюстрованої збірки оповідань та есеїів «Parasol» за участю авторів проекту: письменника Юрія Яреми, координатора літературної частини проекту Івана Рябчія та фотографа проекту Романа Закревського. Захід відбудеться 29 листопада. Початок – о 18.00. Модераторка – Анастасія Євдокимова.

Що таке смерть? Як вона приходить і чим це супроводжується зазвичай? Як пережити усвідомлення невідворотності її приходу тому, до кого вона іде, і тим, хто близький до нього? Про це (і не тільки про це) ілюстрована збірка оповідань і есеїв «Parasol». Паліативна допомога – болюча проблема нашої держави – у центрі інтересів чотирнадцяти текстів та ілюстрацій відомих українських художників. Упорядники книги – письменник Іван Рябчій та художник Андрій Єрмоленко.


Parasol – соціальний арт-проект, присвячений проблемам паліативної допомоги (підходу, до дозволяє полегшити життя смертельно хворих пацієнтів та їхніх родин). Проект реалізовується у 7 містах: Вінниця, Луцьк, Ужгород, Івано-Франківськ, Дніпро, Харків, Кропивницький. Головним інструментом проекту є мистецтво, спроможне привернути увагу пересічних проблеми паліативної допомоги. У проекті поєдналися і людська емпатія, і доброта, і допомога ближньому, і необхідність почути іншого, і вміння помітити його потреби, і психологічна підтримка близьких, і – що не менш важливо – можливість відкрити над іншим «парасольку» підтримки, співчуття та розуміння.


Учасники літературної частини проекту: Олександр Бойченко, Анастасія Леухіна, Галина Крук, Павло Коробчук, Зоя Казанжи, Маріанна Кіяновська, Сергій Жадан, Юрій Ярема, Юрій Строкань, Марина Єщенко, Олександр Михельсон, Юлія Ілюха, Олег Короташ.

Учасники візуальної частини: Олександр Ройтбурд, Матвій Вайсберг, Роман Мінін, Андрій Сидоренко, Борис Єгіазарян, Олекса Манн, Ігор Ільїнський, Ірина Ільїнська, Нікіта Тітов, Сергій Бурбело, Владислав Шерешевський, Тарас Бенях, Сергій Савченко, Роман Зілінко, Сергій Алієв-Ковика.

Тернопільська Книгарня «Є», вул. Валова, 5-9. Тел.: (0352) 254 459


0 коментарів

Залишити коментар

avatar