29 Березня 2024, 17:38 | Реєстрація | Вхід
/ Ерік Онобль (Франція) в Києві | Презентація - 26 Квітня 2017

Ерік Онобль (Франція) в Києві | Презентація

Категорія: «Події»
Дата: 26 Квітня 2017 (Середа)
Час: 18:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Київський Будинок Книги
Адреса: вул. Льва Толстого 11/61
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1205


26 квітня у Київському Будинку Книги відбудеться презентація українського перекладу книги Еріка Онобля «Революція 1917 року: французький погляд. Сто років тлумачень і репрезентацій» (пер. з фр.: Андрій Рєпа). Подія відбудеться за участі автора.

Стосовно такої досі гарячої теми, як революція 1917 року, український читач, можливо подивується, побачивши в цій книзі, що нещодавно вийшла у видавництві Ніка-Центр, внесок французького історика, та ще й внесок, який не вписується в нинішній панівний дискурс. Під обкладинкою українського видання поміщено дві розвідки історика. 

Насамперед, автор сподівається, що українська аудиторія, яка вже має доступ до таких книг, як «Чорна книга комунізму» та «Більшовизм à la française», обидві з яких постали завдяки старанням історика Стефана Куртуа, захоче ознайомитися з відмінною точкою зору. У цій книжці подано інший погляд як щодо подій після 1917-го («Комунарські революції 1919 року в Україні»), так і щодо політичних та культурних суперечок і непорозумінь, спровокованих цією революцією у Франції («Революція 1917 року: сто років дискусій у Франції»). Нехай читач сам складе власну думку: зіставлення протилежних поглядів є найпершою умовою будь-якого демократичного життя.


Ерік Онобль є доцентом Женевського університету. Він розпочав свої дослідження Радянської України у 1990-х роках, коли писав докторську дисертацію про комуни як форму революційної утопії. Для цієї роботи він заглибився у радянські джерела 1919-1935 років. Цей напрямок наукових пошуків, що втілився у написання книги, продовжується та розвивається сьогодні навколо трьох вісей: динаміка конфліктів, пов’язаних з революційною добою; створення радянської культури; соціальні відносини в Україні у 1920-1930-х роках. 

Наразі бере участь у реалізації пректу «Роз(по)ділена пам’ять. Україна / Росія / Польща (ХХ-ХХІ століття): перехрестя історії», який був започаткований Коріною Амашер (Женевський університет) та в якому співпрацює також український історик Андрій Портнов.


26 квітня. Початок о 18:00. Вхід: вільний
Київ, Київський Будинок Книги, вул. Льва Толстого 11/61


0 коментарів

Залишити коментар

avatar