29 Березня 2024, 11:31 | Реєстрація | Вхід
/ «Історії, вартої цілого яблуневого саду» у Заліщиках - 6 Квітня 2017

«Історії, вартої цілого яблуневого саду» у Заліщиках

Категорія: «Події»
Дата: 06 Квітня 2017 (Четвер)
Час: 16:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Заліщики
Місце: Заліщицька центральна районна бібліотека
Адреса: вул. С. Бандери, 66
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 792


6 квітня Заліщицька центральна районна бібліотека (Заліщики, вул. С. Бандери, 66) запрошує на презентацію роману письменника із Чернівців Максима Дупешка «Історія, варта цілого яблуневого саду», що вийшов у «Видавництві 21» і вже став однією із найяскравіших книжкових подій року. Початок презентації о 16.00.

Максим Дупешко відвідав зі своїм твором 18 міст України. Роман «Історія, варта цілого яблуневого саду» за досить короткий період отримав досить широкий резонанс та численних прихильників, адже незважаючи на те, що в основі локальна історія, головні змісти і смисли універсальні. Чернівці, які є основним тлом і контекстом роману, – це ніщо інше, як модель Європи. Події роману показують еволюцію української колективної історичної пам’яті у контексті європейської. А в долях так званих маленьких людей кожен зможе побачити, відчути, впізнати частку, а то й значну долю, своєї родинної історії. Хронотоп роману досить широкий – від 30-х років ХХ ст. і до наших днів, дотично захоплено також і австро-угорську добу.


6 квітня у бібліотеці можна буде поспілкуватися на теми історико-політичні, національні та універсальні, поміркувати про мільйони доль, які не зафіксовані у підручниках і томах з історії, але кожна із яких, варта цілого яблуневого саду, і завдяки яким текст дихає, вийшов живим. Читачі і представники ЗМІ матимуть можливість почути від автора про його роман, історію роботи над ним, реальні факти, вимисли і домисли, про персонажів та їхні долі, прототипів, про те, як і із чого письменник збирав свій колоритний і винятковий смисловий світ, про сучасну прозу як в Україні, так у світі. А найголовніше – поміркувати на такі непрості теми, як окупація, внутрішня окупація, деокупація, Голокост на території України, про війну на Сході як незавершений акорд ІІ Світової, про історичні перемоги, поразки, помилки та необхідність вчасного осмислення їх, про вплив історичної пам’яті на суспільну та національну ідентичність, про невишиваний патріотизм, про те, чи можна позбутися українського національного питання у вітчизняній літературі та багато іншого, адже «Історія, варта цілого яблуневого саду» зумовлює великий спектр запитань, дискусій.

Максим Дупешко, «Видавництво 21», Заліщицька центральна районна бібліотека щиро запрошують усіх до спілкування.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar