20 Квітня 2024, 16:59 | Реєстрація | Вхід
/ «Історія, варта цілого яблуневого саду» в Дніпрі - 10 Лютого 2017

«Історія, варта цілого яблуневого саду» в Дніпрі

Категорія: «Події»
Дата: 10 Лютого 2017 (П'ятниця)
Час: 19:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Дніпро
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 944


Дніпровська Книгарня «Є» та «Видавництво 21» запрошують на презентацію роману Максима Дупешка «Історія, варта цілого яблуневого саду», яка відбудеться у п`ятницю, 10 лютого. Початок — о 18.30.

«Історія, варта цілого яблуневого саду» – це локальна історія з універсальними смислами. Чернівці, які є основним тлом і контекстом роману, – це ніщо інше, як модель Європи. А в долях так званих маленьких людей кожен зможе побачити, відчути, впізнати частку, а то й значну долю, своєї родинної історії. Хронотоп роману досить широкий – від австро-угорської доби й до наших днів.


На тему питань історико-політичних, національних та універсальних, про мільйони доль так званих маленьких людей, які не зафіксовані у підручниках і томах з історії, але кожна із яких, варта цілого яблуневого саду, можна буде поспілкуватися 10 лютого у книгарні «Є». Читачі матимуть можливість почути від автора про його роман, історію роботи над ним, реальні факти, вимисли і домисли, про персонажів та їхні долі, прототипів, про те, як і із чого письменник збирав свій непростий, химерний, колоритний і винятковий смисловий світ, про сучасну прозу як в Україні, так у світі. А найголовніше – поміркувати на такі непрості теми, як окупація, внутрішня окупація, деокупація, Голокост на території України, про війну на Сході як незавершений акорд ІІ Світової, про невишиваний патріотизм, про те, чи можна позбутися українського національного питання в українській літературі та багато іншого, адже «Історія, варта цілого яблуневого саду» має великий асоціативно-смисловий, проблемний потенціал.


Дніпровська Книгарня «Є», вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі). тел. (056) 732-13-92


0 коментарів

Залишити коментар

avatar