19 Березня 2024, 05:03 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація роману «Свій час» Яни Дубинянської у Дніпрі - 31 Січня 2017

Презентація роману «Свій час» Яни Дубинянської у Дніпрі

Категорія: «Події»
Дата: 31 Січня 2017 (Вівторок)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Дніпро
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 983


Дніпровська Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію роману Яни Дубинянської «Свій час», яка відбудеться у вівторок, 31 січня. Початок — о 18.30. Модераторка — Надійка Вовк.

Час – мінливий і водночас непорушний, він може бути спільний для всіх, і для кожного – «персональний». А що, якби й справді у кожного був «свій час»? Привело б це до загального процвітання чи катастрофи? Це намагалася з’ясувати Яна Дубинянська у романі «Свій час».

Книжка має кілька захопливих сюжетних ліній, дії відбуваються у різних часових та просторових межах. Книголюби помітять у ньому цілком упізнаваних персонажів літературної тусовки, вгадають найулюбленішу книжкову подію країни і, звісно ж, старовинне й таємниче місто, що його охороняють кам’яні леви.

«Роман був задуманий під час Форуму Видавців, — каже Яна Дубинянська. - Саме в ті дні, коли з часом відбувається щось химерне: можна перебувати в кількох місцях водночас, або взяти й зупинити час десь у львівській кав’ярні. Отже, саме тут і зараз закладено передумови іншого, футуристичного романного виміру: світу переможеного власного, особистого часу, що він невіддільний від самотності... Перші читачі наввипередки вгадували у романі реальних персонажів, широковідомих у літературоцентричних колах. Та, як каже письменник, головний герой «Свого часу»: «Героїв я люблю вигадувати сам. Вигадувати, створювати нових людей… Тому, якщо ви надибали у моїй книжці когось зі своїх знайомих, то одне з двох: або я все ж десь злукавив з читачем і з самим собою, або мені вдалося переконливо вигадати».


Зараз авторка живе у Києві, роман був задуманий і вийшов у Львові, а ще згадані у ньому і Крим, і Донбас. 

«Роман був написаний до війни, це важливо, — каже Яна Дубинянська. - Там іще можна сісти в літак і миттєво дістатися півострова, оточеного морем. Або зухвало подорожувати шахтарським краєм, насолоджуючися сповільненим часом. Це не анахронізми, це прикмети часу, просякнутого тривожними передчуттями».

Яна Дубинянська – письменниця, журналістка. Народилась у Феодосії, дитинство і шкільні роки провела в Сімферополі, закінчила Кримське художнє училище ім. М. Самокиша, а пізніше — Інститут журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Працювала журналісткою у провідних виданнях України, опублікувала десять романів («Н2О», «Глобальне потепління», «Пансіонат», «Сад каміння», «Листи до полковника» та ін.). Мешкає у Києві.


Дніпровська Книгарня «Є», вул. Глінки, 15 (вхід з Європейської площі). тел. (056) 732-13-92


0 коментарів

Залишити коментар

avatar