19 Квітня 2024, 05:27 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч із Памелою Дракермен у Книгарні «Є» - 6 Вересня 2016

Зустріч із Памелою Дракермен у Книгарні «Є»

Категорія: «Події»
Дата: 06 Вересня 2016 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1570


Видавництво «Критика» та київська Книгарня «Є» радо запрошують на зустріч зі знаною американською письменницею та журналісткою Памелою Дракермен (Pamela Druckerman), авторкою бестселеру для інтеліґентних батьків «Французьке виховання: історія однієї американської мами в Парижі» («Bringing Up Bébé: One American Mother Discovers the Wisdom of French Parenting»; британська версія – «French Children Don’t Throw Food»), що його український переклад у тлумаченні Вікторії Наріжної «Критика» вперше видала 2013 року, а нині вийшло в світ уже третє видання.

Крім авторки у зустрічі візьмуть участь наукова редакторка українського перекладу культурологиня та журналістка Тетяна Огаркова та видавчиня, письменниця і журналістка Оксана Форостина. Модеруватиме розмову відповідальний редактор видавництва «Критика» Андрій Мокроусов.

Photo by Benjamin Baida

Памела Дракермен (Pamela Druckerman) – американська журналістка, авторка бестселерів «Bringing Up Bébé: One American Mother Discovers the Wisdom of French Parenting» (2012; український переклад – «Французьке виховання: історія однієї американської мами в Парижі», 2013–2016) та «Bébé Day By Day: 100 Keys to French Parenting» (2013; український переклад вийде в світ 2017 року). 

Книжка «Bringing Up Bébé», що її перекладено понад двадцятьма мовами, ввійшла у першу десятку бестселерів за версією «The New York Times» і очолила рейтинґ «The Sunday Times» у Великій Британії. Першу книжку Памели Дракермен, «Lust In Translation» (2007), також перекладено на понад десять мов.

Упродовж 1997–2002 років Дракермен, яка здобула ступінь бакалавра філософії в Колґейтському університеті (Гемілтон, Нью-Йорк) і закінчила маґістратуру з міжнародних відносин у Колумбійському університеті, була штатним репортером часопису «The Wall Street Journal» у Буенос-Айресі, Сан-Паулу та Нью-Йорку. Відтак вона вміщувала статті та колонки у газетах «The New York Times», «The Washington Post», «The Guardian», «The Financial Times», журналах «New York Magazine», «Monocle», «Marie Claire». Живе у Парижі. 



Детальніше про книжку «Французьке виховання»

Репортажна, автобіографічна, а водночас і аналітична оповідь-дослідження знаної американської журналістки Памели  Дракермен «Bringing Up Bébé: One American Mother Discovers the Wisdom of French Parenting» вийшла у світ 2012 року й  одразу стала в США та Великій Британії (а відтак, перекладена понад двадцятьма мовами, і в цілому світі) одним із  найуспішніших бестелеров і предметом запеклих світоглядних дискусій.

Цю книжку, поширювану під гаслом «Французькі діти не розкидають їжу», присвячено одному із найважливіших для будь-якого суспільства питань – науці правильного «дітоводства», мистецтву мудро будувати сучасну міську сім’ю, виховуючи  дитину без шкоди для життя і побуту батьків.

Авторка, яка тривалий час живе у Парижі, підсумовує власний досвід вагітности, народження та виховання трьох дітей у  середовищі експатів-англофонів і французів, переважно із середнього класу, поєднуючи повсякденні «антропологічні»  спостереження з підходом журналістки-дослідниці, котра вивчає підвалини французьких побутових звичок та суспільних  очікувань і простежує їх розвиток від творів Русо до втілення у політики соціяльного захисту. Ця прониклива і напрочуд  захоплива інтелектуальна виправа кидає виклик поширеному нині як в Америці, так і, у свій спосіб, в Україні культу  дитиноцентричної родини, що його жертвою стають інтереси, душевний спокій і здоров’я не тільки дорослих, насамперед  матерів, але й, зрештою, самих дітей, які в умовах позірної вседозволености та низьких вимог до (само)дисципліни,  ґречности, навичок взаємодії з іншими людьми і самостійного існування виростають примхливими, інфантильними,  еґоцентричними, занадто вразливими й недостатньо опірними, нездатними ані до справжньої емпатії та солідарности, ані  до правильної «турботи про себе».


6 вересня (вівторок). Початок о 19:00. Вхід вільний.  
Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3 (м. «Золоті ворота»)

Журналістів, зацікавлених взяти інтерв'ю в письменниці або отримати дотичні інформаційні матеріяли, просимо звертатись у прес-службу видавництва: press@krytyka.com.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar