24 Квітня 2024, 12:57 | Реєстрація | Вхід
/ Африкансько-український проект «Каїсе-дра» - 2 Вересня 2016

Африкансько-український проект «Каїсе-дра»

Категорія: «Події»
Дата: 02 Вересня 2016 (П'ятниця)
Час: 19:00
Вартість: Вхід: вільний
Місто: Київ
Місце: America House Kyiv
Адреса: вул. Миколи Пимоненка, 6
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1105


2 вересня африкансько-український проект «Я на тебе чекатиму під каїсе-дра» запрошує всіх охочіх у America House Kyiv на один із останніх своїх виступів цього цезону.

Як звучать вірші з-під Дерева Балачок англійською? Приходьте та послухайте! А також подивіться, бо цього разу перфоманс міститиме велику візуальну складову. 
  • Для вас читатимуть: Олена Гусейнова, Дмитро Лазуткін, Оксана Куценко, Олег Коцарев, Катріна Хаддад, Галина Ткачук, Олаф Клеменсен, Олеся Мамчич. 
  • Гратимуть та співатимуть: АфриКАН (Україна-Західна Гвінея), Дивина (Донецьк), Дієдонне Нгелека (Конго).
Вже цього вересня у видавництві «Крок» має вийти антологія з віршами учасників проекту. Перша презентація збірки пройде на 23-му Форумі видавців у Львові. А після смуги презентацій - в житті проекту починається новий сезон, і це інтригує.

Фото з архівів проекту «Я на тебе чекатиму під каїсе-дра»

Центральний образ проекту «Я на тебе чекатиму під каїсе-дра» — дерево Каїсе-дра (дерево Балачок), в затінку якого громада рятується від спеки та інших складностей цього світу і водночас багато про що розмовляє. Це місце, де можна почути вірші, а можна зайнятися їх перекладом з однієї мови на іншу. 

Каїсе-дра здатне вирости скрізь, де його потребують. І ним не конче має бути африканський баобаб. В різних містах України достатньо лип, дубів або акацій, під якими поети готові читати вірші і говорити про все, що від них хочуть почути.

Фото з архівів проекту «Я на тебе чекатиму під каїсе-дра»

Учасники проекту — знані українські поети й перекладачі: Дмитро Лазуткін, Олег Коцарев, Тарас Малкович, Ганна Яновська, Оксана Куценко, Олена Гусейнова, Катріна Хаддад, Галина Ткачук, Олаф Клеменсен, Олеся Мамчич. Модераторка: Оксана Куценко (Розумна). Партнерами проекту виступили Африканська Рада в Україні та Французький інститут в Україні.

Проект «Я на тебе чекатиму під каїсе-дра» передбачає взаємодію, спільні проекти, переклад українською віршів сучасних поетів з різних куточків Африки (з англійської, французької та арабської), атакож видання антології тих перекладів. Так в роботі проекту вірші поетів з Нігерії (Акеем Ласісі, Ремі Раджі), ПАР (Ізобель Діксон, Кріс Манн), Сенегалу (Седар Сенгор), Марокко (Абдельлатиф аль-Ляабі) та інших.


2 вересня. Початок о 19:00. Київ, America House Kyiv, вул. Миколи Пимоненка, 6


0 коментарів

Залишити коментар

avatar