26 Квітня 2024, 15:14 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація проекту «Діра» Сергія Захарова - 30 Липня 2016

Презентація проекту «Діра» Сергія Захарова

Категорія: «Події»
Дата: 30 Липня 2016 (Субота)
Час: 19:00
Вартість: вільний
Місто: Київ
Місце: Мистецький Барбакан
Адреса: питайте в друзів
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 986


Приходьте 30 липня у Мистецький Барбакан на презентацію графічного роману Сергія Захарова «Діра»  побачити в малюнках й почути на словах приватну історію вуличного мистецтва спротиву в окупованому Донецьку, зображену у графіці самим Сергієм.

Графічна книга Сергія Захарова «Діра» — це мистецький вирок донеччанина так званим ДНР та ЛНР. Створений ним арт-проект «Мурзилка» заповнив Донецьк карикатурами на представників окупаційної влади. Захарова схопили, тримали у підвалі, кілька разів імітували розстріл. Вийшовши з катівні, художник намалював те, що відбувалося з ним та іншими полоненими, письменник Сергій Мазуркевич записав усе зі слів Захарова, а видавництво Люта справа  видали.


Сергій Захаров, художник з Донецька і засновник мистецького угруповання «Мурзилка», відверто і документально розповідає у своїй книзі про те, як бачив зародження псевдо-республіки, як намагався протистояти цьому своєю зброєю — талантом митця, як потрапив «на підвал» і в якому страшному побуті проіснував, як відчув «нову владу» на власних ребрах, на яких «розстрілах» і «виправних роботах» побував і яким дивом вибрався звідти. Все це можна побачити в його книзі у малюнках. А тепер — ще й почути на словах.

Приходьте 30 липня у Мистецький Барбакан на творчу зустріч з унікальною людиною, яка, незважаючи на недавнє минуле, залишається оптимістом і продовжує свою мистецьку справу. 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar