28 Березня 2024, 14:54 | Реєстрація | Вхід
/ Графічний роман Сергія Захарова «Діра» в Купідоні - 10 Червня 2016

Графічний роман Сергія Захарова «Діра» в Купідоні

Категорія: «Події»
Дата: 10 Червня 2016 (П'ятниця)
Час: 18:00
Місто: Київ
Місце: Кнайп-паб «Купідон»
Адреса: вул. Пушкінська, 1-3/5
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1114


Приходьте 10 червня до Кнайп-клубу «Купідон» на презентацію графічного роману Сергія Захарова «Діра»  побачити в малюнках й почути на словах приватну історію вуличного мистецтва спротиву в окупованому Донецьку, зображену у графіці самим Сергієм. Документально. Відверто. Наочно. 

Графічна книга Сергія Захарова «Діра» — це мистецький вирок донеччанина так званим ДНР та ЛНР. Створений ним арт-проект «Мурзилка» заповнив Донецьк карикатурами на представників окупаційної влади. Захарова схопили, тримали у підвалі, кілька разів імітували розстріл. Вийшовши з катівні, художник намалював те, що відбувалося з ним та іншими полоненими, а письменник Сергій Мазуркевич записав усе зі слів Захарова.


Сергій Захаров, художник з Донецька і засновник мистецького угруповання «Мурзилка», відверто і документально розповідає у своїй книзі про те, як бачив зародження псевдо-республіки, як намагався протистояти цьому своєю зброєю — талантом митця, як потрапив «на підвал» і в якому страшному побуті проіснував, як відчув «нову владу» на власних ребрах, на яких «розстрілах» і «виправних роботах» побував і яким дивом вибрався звідти. Все це можна побачити в його книзі у малюнках. А тепер — ще й почути на словах.

Приходьте на творчу зустріч з унікальною людиною, яка, незважаючи на недавнє минуле, залишається оптимістом і продовжує свою мистецьку справу.

10 червня. Початок о 19:00. Вхід: вільний. Київ, Кнайп-паб «Купідон», вул. Пушкінська 1-3/5


0 коментарів

Залишити коментар

avatar