20 Квітня 2024, 01:17 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція історика Джорджа Лайбера (США) у Києві - 2 Липня 2016

Лекція історика Джорджа Лайбера (США) у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 02 Липня 2016 (Субота)
Час: 18:30
Вартість: Вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: YeBookstore
Кількість переглядів: 862


Книгарня «Є» запрошує на лекцію історика проф. Джорджа Лайбера (США) на тему «Світові війни та Україна у пошуках власної ідентичності, 1914-1954», яка відбудеться 2 липня. Початок – о 18.30. Захід відбудеться англійською мовою з перекладом українською.

Джордж Лайбер (George O. Liber, США) – науковець, історик, професор Департаменту історії університетів Алабами та Бірмінгема, у минулому – спостерігач ОБСЄ під час президентських (2010) та парламентських (2012) виборів в Україні. Автор книжки «Total Wars and the Making of Modern Ukraine, 1914-1954» («Світові війни і творення модерної України, 1914-1954») (Торонто, 2016). У цій книжці проф. Джордж Лайбер доводить, що тривале насилля, яке здійснювали на території сучасної України під час війни та міжвоєння, остаточно перетворило україномовне населення Центрально-Східної Європи на українців. Події першої половини ХХ століття існтитуціоналізували національну ідентичність, викристалізували політичну та соціальну ідеології. Обидві війни, Голодомор та Голокост зіграли вирішальну роль у формуванні сучасної України.

Ґрунтовне дослідження вражаючих і парадоксальних наслідків масового насилля, застосованого на «кривавих землях» Європи, змінює розуміння плетива історії України, Німеччини, СРСР і Центрально-Східної Європи ХХ століття. 



«Книжка «Світові війни і творення модерної України, 1914-1954» – це переконливе узагальнення історичного досвіду сучасної України. Замість того, щоб захищати чи засуджувати цей досвід, Лайбер показує, як Україна прийшла до ствердження власної державності крізь веремію жорстокого ХХ століття».

Гіроакі Куромія, Департамент історії Університету Індіани

«Джордж Лайбер витворює концепцію 1914--1945 років як новітньої «Тридцятилітньої війни» – ця концепція стала віссю актуального нині й цікавого сприйняття української історії першої половини ХХ століття».
Франк Сисин, Канадський інститут українських студій, Університет Альберти

Особливо запрошуємо на лекцію іноземців – мешканців і гостей Києва, які цікавляться історією та сучасністю України.


Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота». Тел. (044) 235 88 54. Вхід вільний


1 коментарів

avatar
Без запису? Ну це несерйозно.
Хоча б якісь тези.

Залишити коментар

avatar