19 Квітня 2024, 08:53 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки «Жадання фронту» в Києві - 12 Липня 2016

Презентація книжки «Жадання фронту» в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 12 Липня 2016 (Вівторок)
Час: 18:30
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 802


Книгарня «Є», у рамках проекту «Війна», запрошує на зусріч із добровольцем АТО Марком Мельником (позивний — «Вирій») та презентацію його книжки «Жадання фронту». Захід відбудеться 12 липня. Початок — о 18.30.

З 2014 року літературознавці ведуть розмови про те, коли ж з'явиться український Ремарк — людина, яка зможе правдиво й захопливо, людяно описати теперішню війну на Сході України.

Говорять про те, що для того, аби постав український Ремарк, потрібно, щоб чимбільше військових описували своє перебування на війні, хоч зрозуміло, що далеко не всі мають бажання і хист про це розповісти. Тож тексти, які з'являються, — на вагу золота.


«Жадання фронту» — це історія добровольця на псевдо «Вирій» про війну, що почалась для нього на Майдані у 2013 році. Він побував активістом «Правого сектора», що тоді лише зароджувався, а згодом — сотником самооборони, солдатом і військовим журналістом. Автор щиро і докладно розповідає, як про побутові, так і — що найважливіше — про психологічні аспекти перебування на війні, формує чітку ідеологічну позицію.

Українську новітню війну часто називають національно-визвольною. Її жахи — та ціна, яку платять нині добровольці та усі військові заради спільної перемоги та досягнення своєї найвищої цілі: здобуття свободи для України, що подарує можливість її громадянам самим порядкувати на власній землі.

Під час заходу йтиметься про те, чому люди стають добровольцями; про відчуття, що їх переживають військові у різних ситуаціях на війні.

Київ, Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, метро «Золоті ворота». Тел. (044) 235 88 54. Вхід вільний


0 коментарів

Залишити коментар

avatar