26 Квітня 2024, 02:24 | Реєстрація | Вхід
/ День Києва у Золотоворітському сквері - 28 Травня 2016

День Києва у Золотоворітському сквері

Категорія: «Події»
Дата: 28 Травня 2016 (Субота)
Час: 12:00
Місто: Київ
Місце: Золотоворотівський сквер (м. Золоті ворота)
Адреса: вул. Володимирська, 40А
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 890


Українська мережа книгарень «Є» до свята Дня Києва проведе у Золотоворітському сквері спеціальну культурну програму для дітей та дорослих! 

День Києва у Золотоворітському сквері
Програма заходів

Субота, 28 травня, 12.00 — 19.00

12.00 — Початок фестивалю. Привітання. Оголошення програми
Інформування відвідувачів про зонування подій
Усі заходи відбуватимуться у Золотоворітському сквері з боку пам’ятника Ярославу Мудрому

12.00-16.00Читацький квест від «БараБуки» (для батьків та дітей від 5 років)
До Дня Києва БараБука підготувала літературні читання та інтерактив за книжками Лесі Ворониної, Сашка Дерманського, Тані Стус, Галини Ткачук, Каті Штанко, Іри Цілик про наш чарівний і звичайний, наш знайомий і таємничий, наш великий і маленький Київ. 

Запрошуємо читачів від 6 років шукати київські таємниці у книжках у Золотоворітському сквері. Організатори пропонують вікторини на основі читань. Щоб перемогти у вікторині, слід бути уважними!

Кожен учасник матиме нагоду познайомитися з найкращими дитячими книжками про Київ та їхніми творцями й отримати приємний літературний приз.

14.00-14.45 — «Мій маленький Київ» від Клубу ілюстраторів «Pictoric» (для батьків та дітей від 6 років)

Літературно-пізнавальна екскурсія в районі «Золотих воріт» на основі однойменної книжки від художниці Анастасії Денисенко. Тривалість — 40 хвилин.

Програма «Берись дружно!» від Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» 

12.00-16.00 — Гра «твістер» за орнаментами художника В. Кричевського (для батьків та для дітей від 5 років)
  • Твістер — активна командна гра для дітей та дорослих. Рухлива гра "твістер” представлена Музеєм Гончара в яскравому орнаментальному стилі славетного українського художника В. Кричевського (1873-1952), який по-модерному потрактував народну орнаментику в стилізованих ескізах та етнографічних замальовках.
12.00-16.00 — Народна мудрість у торбі (для батьків та дітей від 5 років)
Гра спрямована на вивчення жанрів малого фольклору: прислів’їв, приказок, фразеологізмів. Учасник навмання витягає паперову стрічку з висловом. Фразу потрібно розтлумачити й покласти в певну торбу. Таким чином, граючи, діти та дорослі пізнають колоритний світ української народної мудрості.
За підтримки культурно-освітнього проекту «Горох».

фото: wikimapia.org

15.00-16.00 — аМуральна екскурсія з Євгенією Моляр для дорослих. Збір коло скульптури кота
Стіни київських будинків настільки стрімко вкриваються новими стінописами, що це явище мона трактувати по-різному, не завжди позитивно. На жаль, вуличне мистецтво апропріюється у сферу політичної та комерційної реклами. Стінописи робляться на замовлення політиків та бізнесменів, заполоняючи простір середмістя і створюючи щільний візуальний шум. Що тут доброго, що поганого і що робити з київськими муралями – спробуємо зрозуміти, оглянувши об’єкти публічного мистецтва між Золотими воротами і Львівською площею разом із мистецтвознавицею Євгенією Моляр. 
  • Євгенія Моляр – мистецтвознавиця, кураторка проекту «Soviet Mosaics In Ukraine» фонду ІЗОЛЯЦІЯ. Досліджує публічне мистецтво в Україні радянського періоду та сьогодення. Дописує у видання Korydor, ArtUkraine, Izin.

17.00-19.00 — «Гра районів: Золоті ворота» (для дітей від 8 років)
Місто – це в першу чергу люди і спілкування. Як зробити найкращий район у місті? Що там має бути і хто повинен його створювати? На ці питання мають шукати відповіді не лише дорослі, а й діти. 

«Гра районів» – це тестова версія настільної гри для гравців від 8 років, яку розробили менеджерки культурних проектів Лора Іщенко та Ксенія Утєвська. Її мета – зацікавити дітей у процесах планування та перетворення міст. 

На цей раз ми пограємося з простором навколо Золотих воріт. Учасники побачать, що побудова району – це взаємодія різних гравців, у кожного з яких може бути своя мета. Але їхнє завдання – разом створити найбільш зручний простір для кожного з мешканців. Хто впорається з цією справою краще, команди визначать самостійно за критеріями якості громадського простору. «Гру районів» на Золотих воротах проведуть Лора Іщенко та Валерія Карпань. 
  • Лора Іщенко – координаторка і викладачка освітнього напрямку ініціативи «Дитячі географії», авторка освітніх курсів і програм, викладачка PinchukArtCentre 
  • Валерія Карпань – координаторка проектів ініціативи «Дитячі географії», менеджерка культурних проектів ArtManagement та Платформи для сучасного мистецтва (PCA), викладачка PinchukArtCentre.
12.00-19.00 — Виставка плакатів із портретами славетних киян із серії «100 видатних українців» від Клубу ілюстраторів «Pictoric»



Учасники та співорганізатори заходів: Простір української дитячої книги «БараБука»Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара», Клуб ілюстраторів «Pictoric», Культурно-туристичний проект «Їздець», Ініціатива «Дитячі географії»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar