25 Квітня 2024, 19:32 | Реєстрація | Вхід
/ «Чорнобильська молитва» Світлани Алексієвич - 28 Квітня 2016

«Чорнобильська молитва» Світлани Алексієвич

Категорія: «Події»
Дата: 28 Квітня 2016 (Четвер)
Час: 17:00
Вартість: вільний
Місто: Київ
Місце: Національний музей «Чорнобиль»
Адреса: пров. Хорива, 1, метро «Контрактова площа»
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1122


У четвер, 28 квітня, у Національному музеї «Чорнобиль», пройде презентація-читання роману Світлани Алексієвич «Чорнобильська молитва: Хроніка майбутнього» в українському перекладі Оксани Забужко. Читатимуть Тамара Васюк та Роман Семисал.

«Що відбулося й відбувається з нами – ще не осмислено, треба це вимовити. Для початку хоча б вимовити. Ми цього боїмося, поки не спроможні впоратися зі своїм минулим».
Світлана Алексієвич, із Нобелівської промови

Створюючи свої документальні романи на основі розгорнутих інтерв’ю з учасниками й очевидцями трагічних подій, що позначили закінчення «Червоної епохи», Світлана Алексієвич винайшла дієвий спосіб презентувати закриту спільноту «homo Sovieticus» для Заходу й здобула всесвітнє визнання, однак на самому пострадянському просторі, зокрема в Україні, її книги для багатьох лишаються невідомими.


Фоторяд події - кураторський проект Юрія Андруховича «Чотири архіви»

«Фокус — Чорнобиль. Чотири архіви. Звізда Абсент. 30 років потому. Власні фото Юрія Андруховича з Прип’яті та Чорнобиля, раритетні фото з родинного архіву, на яких зображено будівництво саркофагу. Приватні («для себе на згадку») знімки Зони різних часів. Нерепортажне, недокументальне, нехудожнє, неартистичне – людське.»



0 коментарів

Залишити коментар

avatar