26 Квітня 2024, 20:20 | Реєстрація | Вхід
/ Дискусія про підліткову антиутопію - 13 Жовтня 2015

Дискусія про підліткову антиутопію

Категорія: «Події»
Дата: 13 Жовтня 2015 (Вівторок)
Час: 18:00
Місто: Київ
Місце: Книгарня "Є"
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1009


Видавничий дім «Києво-Могилянська академія» презентує у київській Книгарні «Є» новий роман українського письменника, літературного критика і журналіста Володимира Арєнєва «Порох із драконових кісток» та запрошує на дискусію «Підліткова антиутопія: книжки-попередження чи джерело невмотивованої жорстокості». Учасники дискусії: Тетяна Щербаченко, Володимир Арєнєв, Михайло Назаренко.

«Порох із драконових кісток» — історія про звичайну школярку у незвичайному світі. Батько Марти поїхав на заробітки, сама вона живе удвох із мачухою, яку терпіти не може. Марта мріє вирватися з рідного містечка, а для цього сумлінно вчиться й підробляє в Інкубаторі. Однак зароблених грошей навряд чи вистачить на платне навчання в столичному універі. Тож у Марти є ще один приробіток: вона потай викопує, нейтралізує та збуває токсичні кістки. Кістки драконів.

Після презентації автограф-сесія автора Володимира Арєнєва та художника-ілюстратора Олександра Продана.


Арєнєв Володимир народився в Києві 1 жовтня 1978 року. З шкільних років захоплювався біологією. «З дитинства був закоханий у двох прекрасних дам: літературу та біологію…» напише згодом Володимир Арєнєв. У 1996 році вступив до Інституту журналістики Київського Національного Університету ім. Т. Г. Шевченка (спеціалізація: журналістська майстерність і редакційно-видавнича справа), який у 2002 році закінчив з червоним дипломом магістра.

Перші твори автора належать ще до шкільних часів, але справжнім письменництвом зайнявся у 1995 році. Перший художній твір вийшов з друку у 1998 році. Згодом для публікації романів автор взяв псевдонім — Володимир Арєнєв, під яким пише і дотепер. Справжнім своїм прізвищем автор підписує лише свої публіцистичні матеріали. Учасник творчої майстерні «Другий млин» під керівництвом Г. Л. Олді.

Працює у широкому спектрі жанрів і тем. Серед його творів можна знайти і класичну фентезі (цикли «Літописи Ніса», «Хазяїн небесного звіринця»), сюрреалістичну прозу («Під небом блакитним»), містику («Кола на землі»), а також наукову фантастику, дитячі казки, фантастичні гуморески тощо. В.Арєнєв є автором 23 книжок, лауреат численних літературних відзнак. Його твори друкували українською, російською, польською, англійською, французькою та іншими мовами. Нерідко власноруч перекладає свої твори — з української на російську і навпаки.

Активно співпрацює з журналами «Реальність фантастики», «Світ фантастики». Постійний учасник фестивалю «Зоряний міст». Лауреат міжнародної україно-німецької премії ім. Олеся Гончара (2001). Фіналіст незалежної премії «Дебют» (Росія).

Попередня книжка Арєнєва — повість «Душниця» — зібрала чимало міжнародних нагород, зокрема, премії «Книгуру» та «Нові горизонти», й була відзначена «Рейтингом критиків-2014».

У 2014 р. на загальноєвропейському фестивалі фантастики «Єврокон» у м. Дублін (Ірландія) Арєнєв був визнаний найкращим автором фантастичних творів для підлітків, а художник цієї книжки — Олександр Продан — найкращим художником-ілюстратором.


13 жовтня. Початок о 18:00. Вхід: вільний.
м. Київ, Книгарня "Є", вул. Лисенка, 3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar