27 Квітня 2024, 00:47 | Реєстрація | Вхід
/ «Радість і біль у літературі та філософії» - 7 Липня 2015

«Радість і біль у літературі та філософії»

Категорія: «Події»
Дата: 07 Липня 2015 (Вівторок)
Час: 20:30
Місто: Київ
Місце: «Хармс»
Адреса: вул. Володимирська, 45а
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1209


7 липня у «Хармсі» (Київ) відбудеться лекція за матеріалами книжки «Далекі близькі» Володимира Єрмоленко - «Радість і біль у літературі та філософії».

Біль і радість: як вони скеровують наше життя? Що з них породжує творчість, а що вбиває? Письменники і філософи пишуть, коли їм боляче чи коли їм добре? Як можна біль перетворити на радість? Рани на квіти, нестачу на багатство? Є література, яка абсолютизує біль, але є література, яка абсолютизує насолоду. Що нам може більше допомогти.


Володимир Єрмоленко — український філософ, публіцист та есеїст. Здобув науковий ступінь кандидата філософських наук та доктора політичних студій (Школа високих студій суспільних наук: EHESS, Париж). Зараз викладає у Києво-Могилянській академії. У 2011 році вийшла його перша книга  «Оповідач і філософ: Вальтер Беньямін та його час».

«Далекі близькі» (Видавництво Старого Лева, 2015) - друга книжка українського філософа та публіциста Володимира Єрмоленка. Це книжка про Руссо, Казанову, Гофмана, Флобера, Дерріда, Зонтаґ, Барта, Ґарі – і водночас про близькість, насолоду, невидимість, втрату, повільність та чуттєвість. Це книжка про людей та їхні життя, їхні болі й радості – і водночас про сенси, що їх ці люди витворювали зі свого досвіду. Це книжка про те, як можна перетворити слабкість на силу, а ваду – на перевагу. Про те, як далекі класики можуть раптом стати близькими – як друзі, як рідні.


Будь ласка, для того, щоб відвідати лекцію, заповніть форму реєстрації за цим посиланням: http://bit.ly/далекіблизькі До зустрічі!

7 липня. Початок о 19:30. Вхід: вільний.
Київ, «Хармс», вул. Володимирська, 45а
Будинок вчених (тильна сторона будівлі). Як дістатися: http://bit.ly/мапа


0 коментарів

Залишити коментар

avatar