29 Березня 2024, 16:50 | Реєстрація | Вхід
/ Дискусійний книжковий клуб «Книжкові бесіди» - 11 Червня 2015

Дискусійний книжковий клуб «Книжкові бесіди»

Категорія: «Події»
Дата: 11 Червня 2015 (Четвер)
Час: 18:30
Місто: Київ
Місце: Міська спеціалізована молодіжна бібліотека «Молода гвардія»
Адреса: вул. Льва Толстого, 49
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1487


Польський Інститут у Києві відкриває цикл зустрічей дискусійного книжкового клубу «Книжкові бесіди». Перша зустріч відбудеться у четвер 11 червня о 18:30 у Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія», за адресою вул. Льва Толстого, 49.

Дискусійний книжковий клуб «Книжкові бесіди» - це група людей, які зустрічаються, щоб поговорити про книги, а також атмосфера насолоди від тексту, теплої компанії та обмін думками за філіжанкою кави.

Клуб проводиться для людей, які люблять читати і розмовляти про прочитане, знайомитися з новими авторами і літературними жанрами. Важливо: учасники не мусять вести серйозних дискусій чи знатися на літературі.

Правила дискусій:

  • Ми поважаємо думку інших, чим більше різних думок, тим краще;
  • Ми не оцінюємо читацьких смаків учасників клубу;
  • Кожен член клубу бажаний учасник, незалежно від того, в якому темпі від читає;
  • Ми відкриті на нових авторів і нові книжки;
  • Для нас важливо насамперед добре проводити час!

У першу зустріч Клубу читаємо «Зерно правди» Зиґмунта Мілошевського

«Холодна весна 2009 року в Сандомирі. Одного квітневого ранку під стінами старої синагоги знайдено труп жінки, яку було жорстоко вбито.

Розслідуванням злочину займається прокурор Теодор Шацький, знайомий українському читачеві за романом «Терапія злочину» («Урбіно» 2012). Шацький віднедавна оселився в Сандомирі, переїхавши з Варшави, де його більше ніщо не тримає: його родина розпалася, кар’єра під сумнівом. Проте тут, у провінційному невеликому місті він залишається чужим, не маючи жодних зв’язків та знайомств. Жертва – Ельжбета Будник, відома й усіма шанована місцева громадська діячка, особа із бездоганною репутацією. Неподалік тіла знайдено дивної форми ніж, який виявляється знаряддям для кошерного забиття худоби. У казково прекрасному Сандомирі оживає легенда про криваве жертвоприношення, місто лихоманить, дехто навіть перестає відпускати дітей до школи. Тим більше, що за кілька днів зникає чоловік убитої, Гжегож Будник, місцевий політик, голова міськради. Слідство зустрічається із численними перешкодами й водночас – із підвищеним зацікавленням медій. Важливим контекстом стають складні єврейсько-польські стосунки, а також історія, яка сталася відразу після другої світової війни…

У пошуках прокуророві Щацькому допомагає подруга колишньої щасливої родини Будників, прокурор Барбара Соберай та інспектор Леон Вільчур. Обоє відкривають Шацькому світ таємничих легенд і міфів, відомих кожному сандомирянинові. Як відомо, у кожній легенді криється зерно правди. І це зерно правди Теодор Шацький мусить знайти.»

Зигмунт Мілошевський. Зерно правди. – Львів : Урбіно, 2013. – Серія «Кримінал».


Книжки для прочитання в наявності у бібліотеці «Молода гвардія» у відділі абонементу.

11 червня. Початок о 18:30. 
Київ, Міська спеціалізована молодіжна бібліотека «Молода гвардія», вул. Льва Толстого, 49


0 коментарів

Залишити коментар

avatar