26 Квітня 2024, 02:06 | Реєстрація | Вхід
/ Сценічні читання нової британської драми - 6 Червня 2015

Сценічні читання нової британської драми

Категорія: «Події»
Дата: 06 Червня 2015 (Субота)
Час: 20:00
Місто: Київ
Місце: Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка
Адреса: площа Івана Франка, 3
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1251


Британська Рада в Україні та ГО «Театральна платформа» запрошують усіх охочих познайомитися з фіналістами конкурсу «Сучасна британська драма на українській сцені», що у форматі сценічних читань представлять своє бачення трьох п'єс: «Легені» Данкана Макміллена, «Там, вдалині» Керіл Черчілл, «Ножі в курках» Девіда Герровера.

Читання пройдуть 6 та 16 червня на Камерній сцені ім. С. Данченка Національного академічного театру ім. І. Франка (площа Івана Франка, 3). 

Не проґавте можливість почути уривки культових текстів в інтерпретації молодих українських митців, що напередодні працюватимуть над п’єсами спільно з британськими менторами. 

За результатами сценічних читань, у липні 2015 буде визначено переможця конкурсу, який отримає шанс реалізувати постановку обраної п'єси на Камерній сцені ім. С. Данченка у новому сезоні Національного академічного театру ім. І. Франка. 


Розклад сценічних читань
6 червня, субота, 19:00

• Богдан Логвиновський, «Легені» Данкана Макміллена
• Орест Пастух, «Легені» Данкана Макміллена

16 червня, вівторок, 18:00

• Антон Романов, «Там, вдалині» Керіл Черчілл
• Ольга Тарутя-Прасолова, «Ножі в курках» Девіда Герровера
• Тамара Трунова, «Там, вдалині» Керіл Черчілл

Короткий зміст конкурсних вистав

«Ножі у курках», Девід Герровер (1995 рік)

На тлі доіндустріального, рустикального пейзажу розгортаються карколомні стосунки у любовному трикутнику між молодою жінкою, хліборобом та мельником. У такому, на перший погляд, простенькому сюжеті драматург розмірковує про знання, що змінюють свідомість, та про світ, що з кожним днем стає все більш урбанізованим і прагматичним. 

«Там, вдалині», Керіл Черчілл (2000 рік)

Джоан лишень побачила те, чого не мала бачити. Вночі, там, здалеку від будинку, вона почула крики. Несподівано вона відкрила таємницю, яка змінить усе її життя. Звертаючись до наших найглибших фобій, драматург змальовує дивний світ, де кожен перебуває у стані війни, де ані пташка на дереві, ані тиха річка не вселяє довіри. 

«Легені», Данкан Макмілан (2011 рік)

У часи тероризму, природних катаклізмів і політичних змін молоде подружжя мріє про дитину, але весь час відкладає народження первістка на майбутнє. І чим більше вони про це розмірковують, тим складніше їм наважитись на рішучий крок. Чоловік і дружина хочуть мати дитину, бо так заведено, так «правильно». Однак що саме можна вважати «правильним» сьогодні? А головне, що буде знищено раніше – планета чи їхні стосунки?


6 та 16 червня. Початок о 19:00. Вхід: вільний.
м. Київ, Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, пл. Івана Франка, 3 
Інформація на сайті Британської ради: http://britishcouncil.org.ua/open-readings-theatre


0 коментарів

Залишити коментар

avatar