29 Квітня 2024, 10:38 | Реєстрація | Вхід
/ Проєкт Stories of Resilience | Open call для письменників - 31 Січня 2024

Проєкт Stories of Resilience | Open call для письменників

Категорія: «Конкурси»
Дата: 31 Січня 2024 (Середа)
Час: 01:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1331


Оголошено open call для журналістів та письменників на українсько-британський проєкт Stories of Resilience.

Прийом заявок на літературно-дослідницький проєкт Англійського та Українського ПЕН триватиме до 31 січня 2024 року

Англійський та Український ПЕН оголошують прийом заявок від українських письменників та журналістів на участь у новому літературно-дослідницькому проєкті Stories of Resilience ("Історії стійкості”). 

Мета проєкту – створити текст, який буде спрямований на осмислення феномена мистецтва й культури як засобу підвищення особистої і колективної стійкості; чіткіше окреслити розмаїту й детальну палітру людських доль, з яких складається життя України в умовах повномасштабної війни.

У рамках проєкту буде відібрано одного автора-переможця, який може працювати в будь-якому жанрі письма (журналістика, проза, поезія, дитяча література тощо). На першому етапі протягом трьох місяців відібраний автор проведе дослідження та розробку запропонованої ним теми в Україні та збиратиме історії жителів різних регіонів країни. 

На другому етапі переможця буде запрошено на місячну резиденцію до Лондона, де на основі зібраного матеріалу автор працюватиме над документальним твором за підтримки ментора, що працює в тому самому жанрі чи добре з ним обізнаний. 
Фінальний текст, написаний у рамках резиденції, буде розповсюджуватися у форматі брошури в Україні та в цифровому форматі – у Великій Британії.

Прийом заявок від кандидатів для участі у проєкті триватиме з 21 грудня 2023 року до 31 січня 2024 року. 

Аплікаційну форму на участь у проєкті можна заповнити за посиланням: https://bit.ly/3vacDAY Заявки приймаються лише англійською мовою. 

Звертаємо увагу, що за умовами конкурсу, автор-переможець проєкту Stories of Resilience повинен проживати в Україні, а також мати письмову і розмовну англійську на рівні не нижчому за B2 / Upper Intermediate.

Заявки оцінюватиме журі, до якого ввійдуть письменники Оксана Луцишина та Олександр Михед, а також члени адмінкоманд Англійського та Українського ПЕН-центрів. 

Результати конкурсу буде оголошено наприкінці лютого 2024 року.

Переможець проєкту, зокрема, отримає:

  • онлайн-консультації з редакторкою відділу культури Guardian Шарлоттою Гіґґінс під час проведення дослідження й розробки теми
  • 1-місячне перебування на резиденції у Лондоні впродовж 30 днів у проміжку від 1 червня до 31 липня 2024 року
  • особисті консультації з британським ментором, котрий має відповідний творчий профіль (поет, журналіст, автор нонфікшн-літератури) під час резиденції та написання тексту тощо
  • 30-денну стипендію в розмірі 1290 фунтів стерлінгів.
Усі деталі про проєкт, вимоги до кандидатів, критерії відбору та розширений перелік того, що отримає переможець, можна знайти за посиланням: https://bit.ly/3GQ8Hry (українською), https://bit.ly/3vgiDYF (англійською).

Проєкт Stories of Resilience ("Історії стійкості”) реалізують Англійський ПЕН та Український ПЕН в рамках UK/UA Creative Partnerships programme, розробленої Британською Радою та Українським Інститутом.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar