20 Квітня 2024, 14:02 | Реєстрація | Вхід
/ Фільм про «Літературний тур до Польщі» - 18 Лютого 2015

Фільм про «Літературний тур до Польщі»

Категорія: «Події»
Дата: 18 Лютого 2015 (Середа)
Час: 20:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Музей книги і друкарства України
Адреса: вул. Лаврська, 9
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: olha_honchar
Кількість переглядів: 1016


18 лютого о 19:00 год. в Музеї книги і друкарства України (вул. Лаврська, 9) відбудеться презентація фільму про минулорічний «Літературний тур до Польщі» для молодих літераторів. 



19-26 жовтня 2014 року 15-ть молодих українських письменників, журналістів, менеджерів культури стали учасниками першого польсько-українського культурно-освітнього проекту «Літературний тур до Польщі». Проект відбувся за маршрутом Люблін – Варшава – Краків. Учасники відвідали ключові польські інституції культурного сектору серед яких Інститут книги та Музей літератури у Варшаві, Центр культури, Teatr NN та музей друкарства "Дім слів” у Любліні, послухали лекції та взяли участь у майстер-класах від польської письменниці Йоани Яґіелло та перекладачів, промоутерок літератури Анети Камінської та Юстини Чеховської.

Окрім того, у Варшаві відбувся літературний вечір учасників проекту, що зібрав чимало аудиторію. Ключовим пунктом програми стала участь української делегації у Міжнародному літературному фестивалі імені Джозефа Конрада у Кракові. Учасники "Літературного туру” взяли участь у панельній дискусії на тему війни та літератури в Україні й виступили зі своїми творами у власному виконанні українською з озвученим перекладом на польську. Завершився тур відвідуванням урочистої церемонії нагородження премією імені Віслави Шимборської.



Разом із авторами в турі перебував український сценарист, режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук, який зафіксував подорож молодих письменників і створив відео щоденник подорожі. 

Під час презентації учасники минулорічної літподорожі поділяться враженнями, досвідом здобутим під час поїздки, почитають власні твори.

В рамках презентації, організатори представлять новий проект - польсько-українську літературну подорож «Знайдено в перекладі» для перекладачів та письменників на однойменний фестиваль у портовому місті Ґданськ (маршрут Київ-Варшава-Ґданськ-Київ, 5 - 12 квітня 2015).

Запрошуємо приєднатися до перегляду та обговорення журналістів, зацікавлених у наступній поїздці та усіх бажаючих, хто розділяє нашу філософію про те що важливо подорожувати, відкривати світ, в мандрах відкривати нове і глибше пізнавати своє.

Реєстрація на літературну подорож до Польщі для перекладачів у 2015 році відкрита до 1 березня, запрошуються усі бажаючі, більше інформації за посиланням http://goo.gl/xsTmvR 



Презентація фільму відбудеться 18 лютого о 19:00 год. в Музеї книги і друкарства України (вул. Лаврська, 9). Вхід вільний. Подія у Facebook http://goo.gl/l4mjZb 


Організатори літературних подорожей Cultour.Ua - ГО «Інститут культурного менеджменту».

Партнери Cultour.Ua: Інститут Адама Міцкевича (Варшава), Warsztaty Kultury (Польща), Centrum Kultury Lublin (Польща), Фундація імені Віслави Шимборської (Польща), Інститут Kниги у Польщі (Польща), Польський інститут у Києві, Книгарня «Є», ГО «Український літературний центр» (м.Київ), Iнститут міської культури (м. Ґданськ), Фестиваль «Odnełazione w tłumaczeniu» (м. Ґданськ), Асоціація перекладачів літератури (Польща).

Інформаційні партнери:
ART Ukraine, Платформа, Korydor, ШО, Буквоїд, Читомо, ЛітАкцент, Друг читача, Портал Litcentr, Арт-Вертеп, Українська культура, Studway, Лови Момент, Смолоскип, Купідон, Майстер Клас, Читайка


0 коментарів

Залишити коментар

avatar