28 Березня 2024, 14:33 | Реєстрація | Вхід
/ 2 вересня: Презентація роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія» (м.Київ) - 29 Серпня 2014

2 вересня: Презентація роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія» (м.Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 29 Серпня 2014 (П'ятниця)
Час: 13:13
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1879




У вівторок, 2 вересня у київській Книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3) відбудеться презентація роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія» від «Видавництва Старого Лева». Авторка розповідатиме про свій новий твір, про тривале писання, стосунки і узалежнення, нові досвіди і пошуки себе та свого. 

Пройшло вже сім років після виходу останнього роману Софії. І, повірте, її нова книга виправдає таке довготривале очікування. Це неймовірно красивий, проникливий і несподіваний твір. Барвиста, соковита мова, історичні реалії вплетені у художній сюжет... На цю книгу варто було чекати.

Праця над твором, як зізнається сама Софія, була своєрідним викликом самій собі, а ще – неймовірно цікавим і корисним досвідом, який допоміг переосмислити і побачити чимало усього навколо себе і в собі. На обкладинці книжки – картина Джозефа Едварда Саутолла Along the Shore, 1914 р., яка знаходиться у галереї Oldham у Великобританії. Для оформлення книги цю картину обрала сама Софія. Дизайн обкладинки «Фелікс Австрія» зробила творча майстерня «Аґрафка».

«Фелікс Австрія» - це роман про стосунки жінок і країн, націй і мов, про узалежнення і свободу вибору, про побут і смак, відданість і жертовність. Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, - долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.



Учасники презентації:
- Софія Андрухович – письменниця, авторка книги «Фелікс Австрія»;
- Юрій Макаров – модератор;
- Мар’яна Савка – письменниця, головний редактор «Видавництва Старого Лева».


2 вересня. Початок о 18:00. 
Книгарня «Є», м.Київ, вул. Лисенка, 3



0 коментарів

Залишити коментар

avatar