25 Квітня 2024, 16:20 | Реєстрація | Вхід
/ «Дримба, вірші та кіно» з Мар’яною Савкою - 17 Лютого 2022

«Дримба, вірші та кіно» з Мар’яною Савкою

Категорія: «Події»
Дата: 17 Лютого 2022 (Четвер)
Час: 20:00
Місто: Львів
Місце: Дзиґа
Адреса: вул. Вірменська, 35
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 334


17 лютого о 19:00 запрошуємо в арт-центр «Дзиґа» на атмосферний вечір з Мар’яною Савкою. Горішню залу наповнять звуки дримби та вірші мисткині з фольклорними мотивами. До поезії доєднається і музика в акустичній версії Тріо «Мар’яничі», звучатиме карпатське танго «Дримбанґо». Родзинкою вечора стане показ 5-хвилинного відео на вірш «Десь там за смутком».

Будемо раді розділити з вами цей магічний вечір, поділитися натхненням та презентувати відеопоезію з командою тих, хто доклався до її створення.

Мар’яна Савка: «В останні осінні дні минулого року наша маленька креативна команда кількох друзів вирішила спробувати себе в новому жанрі – а власне в жанрі відеопоезії. Я віддавна вже хотіла зробити відеоряд на власні тексти, і от випала нагода.

Це був чудовий шанс спробувати себе у ролі сценариста, розписати покадрово цей мініфільм на 5 хвилин. У ролі операторки та режисерки монтажу виступила Олена Чернінька. У цьому крихітному кіно в головній ролі знявся Петро Климків, який, до речі, працює в кіноіндустрії, а також художниця Христина Валько, я і навіть люлька танґеро Нітті Палермо. Це наша данина українському поетичному кіно, уклін убік Параджанова та Іллєнка».

Мар’яна Савка — головна редакторка і співзасновниця «Видавництва Старого Лева», письменниця, перекладачка, актриса, перформерка, художниця. Авторка 20 книг для дітей і дорослих та культурно-мистецьких проєктів. Фронтвумен Тріо «Мар’яничі». Як ілюстраторка дебютувала в 2019 з книжкою Юрка Іздрика «Меланхолії». Від 2017 року є Посланцем з толерантності ПРООН в Україні, з 2018-го — входить до ПЕН-клубу, має титул «Обличчя Львова» за версію журналу «Boom Awards». Ведуча авторської програми на YouTube-каналі «Мар’яничі на ніч».



0 коментарів

Залишити коментар

avatar