19 Квітня 2024, 07:46 | Реєстрація | Вхід
/ 2 червня: "Асиметрична симетрія. Польові дослідження українсько-польських відносин" (м.Київ) - 2 Червня 2014

2 червня: "Асиметрична симетрія. Польові дослідження українсько-польських відносин" (м.Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 02 Червня 2014 (Понеділок)
Час: 14:53
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1041



Польща і Україна — дві сусідні країни, які ділить 535 кілометрів кордону і об’єднує спільна історія. Історія, яка в нашій частині світу має і світлі, і темні сторінки. Ми захотіли дізнатися, як виглядають сучасні польсько-українські відносини — не офіційні політичні декларації, дипломатичні реверанси чи інтелектуальні дискурси, а звичайні погляди простих поляків та українців. Для дослідження ми вибрали по десять точок обабіч українсько-польського кордону.

Учасники заходу: Лесь Белей та Лукаш Сатурчак.



Наші два народи мають чимало скелетів у шафах, з яких дбайливо стирають порох, які досліджують на конференціях, про які пишуть книжки. Але як живеться простим людям коло цих шаф? Що вони думають одні про одних – українці про поляків і поляки про українців? Де проходить лінія золотого перетину в наших асиметрично симетричних відносинах? На ці питання неможливо дати відповідь однією книжкою, але можна почати розмову.
Лесь Белей

Ця книга – про Польщу і Україну. Точніше, про поляків і українців. Ще точніше – про поляків України і українців Польщі. Яка їхня доля? Вони жили на цих теренах завжди, їх переселяли, вони приїжджали на заробітки, на навчання, у пошуках кохання і т. д. Кожне покоління має свою історію, і кожен представник покоління має свою історію. Їх неможливо повністю описати, переповісти і зрозуміти. Можна натомість говорити. Саме це і було нашою метою.
Лукаш Сатурчак

2 червня. Початок о 18:00.
Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3, м.Київ.
Організатор: Видавницство «Темпора»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar