20 Квітня 2024, 15:40 | Реєстрація | Вхід
/ 13 лютого: Юрій Андрухович та Ігор Померанцев «Україна моя… Україна – моя?». Празький акцент. (м.Київ) - 3 Лютого 2014

13 лютого: Юрій Андрухович та Ігор Померанцев «Україна моя… Україна – моя?». Празький акцент. (м.Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 03 Лютого 2014 (Понеділок)
Час: 18:55
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1273




Празького акценту як фонетичного явища не існує, однак ці двоє письменників інтонують його вже впродовж кількох років як частину української культури. І не лише у політико-культурологічному сенсі. 

Обидва – затяті мандрівники, вони давно приятелюють і навіть входять до ініціативної групи одного міжнародного поетичного фестивалю, хоча живуть у різних країнах, мають різні громадянства і творять різними мовами. Обидва погодились восени 2013-го на цю зустріч, щоб говорити про художній образ українських міст, але будуть напередодні весни 2014-го говорити і про приналежність до її нового сенсу.

Чи подобаються їм революційна риторика, візуальний авангард, стилістичний модернізм, історичний і сучасний? Що змінюється у їх ставленні до поезії, перекладу і журналістики?

Про Прагу співбесідники почитають фрагменти своїх есеїв, на зустрічі будуть представлені авторські фотокомпозиції празького фотографа австрійського походження Мілени Фіндайз.

Фіналом зустрічі буде «консервативне» спілкування із залом – відповіді на запитання і автограф-сесія.

Учасники заходу  Юрій Андрухович та Ігор Померанцев
Модератор – Діана Клочко
Партнер – Чеський культурний центр
Медіа-парнер – Громадське радіо


13 лютого. Початок о 19:00.
«Майстер Клас», вул. Лаврська 16А (велика зала)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar