25 Квітня 2024, 04:57 | Реєстрація | Вхід
/ Літературна програма «Простір мови та книги» - 10 Вересня 2017

Літературна програма «Простір мови та книги»

Категорія: «Події»
Дата: 10 Вересня 2017 (Неділя)
Час: 13:00
Вартість: вхід вільний
Місто: Київ
Місце: Майстер Клас / Master Klass
Адреса: вул. Богдана Хмельницького 57Б
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1014


Дім МК спільно з українськими письменниками та видавцями 10 вересня о 13:00 відкриє новий сезон пошуку власної мови і запрошує на літературну програму «Простір мови та книги» під кураторством Діани Клочко. 

Лекція «Навіщо Параджанов творив ассамбляжі» / презентація видавництва Laurus «Мовне дерево книжок»/ зустріч із Олексієм Гедеоновим, автором українського бестселлера «Случайному гостю» / зустріч із докторкою філософських наук, письменницею Іриною Малишко про мовний простір Москва-Донецьк-Київ / презентація журналу «Бурлеск» / розмова з Катериною Лебедєвою про мову фотографій Софії Яблонської тощо.

У цей день (і в новому сезоні) в нашому Домі звучить Мова – рідна й іноземна, поетична та прозова. Цей майданчик покликаний бути діалогічним. ви можете не лише познайомитися з книжками українських видавництв, а й долучитися до розмов про життя, мандрівки, мистецтво, мову, ментальність, традицію. Ми хочемо говорити на теми, які оминаються, ми прагнемо чути Вас. Вхід на події вільний!


Розклад заходів

13:00 – лекція мистецтвознавиці Діани Клочко «Навіщо Параджанов творив ассамбляжі?». Протягом лекції ви дізнаєтеся про особливість ассамбляжів Сергія Параджанова і, звісно, зможете поставити свої запитання щодо специфіки його техніки.

13:30 – презентація видавництва Laurus «Мовне дерево наших книжок». Видавництво було задумане як своєрідний культурний інститут, майданчик для контактів між літераторами, перекладачами, дизайнерами, новими урбаністами, словом, тієї публікою, яка надає сенси культурному життю країни. Стилістичні орієнтири Laurus – невеликі західні університетські видавництва. Чому? Можливо, тому що вікна редакції виходять на Київський Імператорський університет Святого Володимира, відомий тепер як Національний університет імені Тараса Шевченка. Про видавництво і його книжки у нашій розмові.

14:00 – розмова з українським письменником Олексієм Гедеоновим про мови Львова і Києва: постать цього письменника в сучасному літературному процесі особлива. Він досліджує простір міст через мовну специфіку, через нюанси людської комунікації. То ж як виокремити мову окремого міста, як увійти в простір цього міста – у це у відвертій розмові з Олексієм Гедеоновим.

15:00 – розмова з докторкою філософських наук, письменницею Іриною Малишко про мовний простір Москва-Донецьк-Київ (досвід життя і подорожей). Мандрівка – це частина нашого щодення, ми мандруємо, не задумуючись над тим, як перетинаємо віртуальні й реальні кордони, як зустрічаємо і спілкуємося з людьми, мову яких ще раніше ти не розумів. У цій дискусії ми торкнемося тем непростих, непроговорених, але надто важливих, щоб про них мовчати!

16:00 – презентація журналу «Бурлеск» – новий часопис про наших сучасників, які змінюють світ, про наших попередників, які вказали орієнтири, про міста, які відкривають свої таємниці. Так, це український часопис для широкого кола читачів, для кожного, хто спраглий вражень, історій і готовий до діалогу.

17:00 – розмова з Катериною Лебедєвою про мову фотографій Софії Яблонської: цьогоріч Україна відзначила 110 річницю з Дня народження Софії Яблонської – жінки, яка з кінокамерою подалася в кругосвітню подорож, відвідала Марокко, Китай, Цейлон, Лаос, Камбоджу, острови Яву, Балі, Таїті, побувала в Австралії, Сполучених Штатах, Канаді… Вона була знаною репортеркою, журналісткою, впродовж тридцятих років друкувала в галицьких часописах свої історії про найекзотичніші куточки планети. І тепер ми відкриваємо разом із нею цей простір подорожей довжиною у 100 років.

Подія відбудеться в рамках Дня відкритих дверей Дому МК: facebook.com/events/269124830269143

Київ, Майстер Клас / Master Klass, вул. Богдана Хмельницького 57Б


0 коментарів

Залишити коментар

avatar