29 Березня 2024, 15:41 | Реєстрація | Вхід
/ Літературно-просвітницький вечір «Post Scriptum Григорія Сковороди» - 18 Жовтня 2012

 Літературно-просвітницький вечір «Post Scriptum Григорія Сковороди»

Категорія: «Події»
Дата: 18 Жовтня 2012 (Четвер)
Час: 14:42
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1391



P.S. Григорія Сковороди 
Стань мудрішим і отримай послання від Григорія Сковороди.

23 жовтня о 19:00 Літературний портал «Litfest» та Національний літературно-меморіальний музей Г.С.Сковороди запрошують у букарню «Бабуїн» (вул. Симона Петлюри, 10) на вечір, присвячений постаті українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета та педагога - Григорія Савича Сковороди.

На вас очікує дуже цікава програма:

1. Зустріч із Марією Штельмах, авторкою роману «P.S. Григорія Сковороди».

«Ніхто не знає, як генії переживають кожну наступну хвилину своєї геніальності. Що вони при цьому відчувають. Як борються. Як тікають від своєї самотньої вдачі. У сучасному світі Григорія Сковороду знають здебільшого як геніального дивака-філософа, який ще у XVIII столітті спромігся віднайти формулу щастя. Але не всім відомо, що сам Григорій Сковорода щасливим не був. Тікаючи від світу, він намагався сховатися у власній філософії і не збожеволіти від усвідомлення своєї місії. А ще він покинув кохану. Зрікся церковних канонів. Залишив дім. Спростував гроші, славу й багатство. І після смерті народився знову. У XXI столітті. У тілі невдахи-поета, якого звали Сергій...»

2. Перегляд стрічки «Відкрий себе» Ролана Сергієнка. 

Ролан Сергієнко був учнем Олександра Довженка, майстром українського поетичного кіно: відзняв картини про Миколу Реріха, цикл про Чорнобиль.

Роллан Петрович Сергієнко (19 січня 1936) - режисер повнометражних художніх і документальних фільмів, сценарист, громадський діяч. Член Національної спілки кінематографістів України і Міжнародного Об'єднання кінематографістів слов'янських і православних народів, член Гільдії кінорежисерів Росії. Лауреат Державної премії України імені Т. Г. Шевченка (1991). Нагороджений Орденом Мужності (1996).

Стрічка «Відкрий себе» була створена спеціально до 250-річного ювілею Григорія Сковороди. 1989 року фільм здобув Державну премію ім. Тараса Шевченка.

Рік: 1972. Жанр: документальный. Тривалість: 29 хв.
Режисер: Ролан Сергієнко. Оператор: Олександр Коваль. Текст читає Іван Миколайчук.

3. філософський дартс та інші інтерактивні акції від Національного літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди та Харківського літературного музею.

Кожен із відвідувачів отримає відповіді на свої запитання 
із вод філософського фонтану «Нерівна всім рівність»: 

Усі люди, як тіні істинної внутрішньої Людини, рівні перед Богом, але разом із тим різні.  Григорій Сковорода стверджує, що «Бог подібний до благого фонтану, що наповнює посудини різної ємності. Над фонтаном є напис: НЕРІВНА ВСІМ РІВНІСТЬ... Менший сосуд менше має, але у тому є рівний більшому, що однаково є повний».


Вхід на подію вільний.

Коли: 23 жовтня, 19:00.
Де: Букарня «Бабуїн», м. Київ, вул. Симона Петлюри, 10. 

Організатори: Літературний портал «Літфест», Харківський літературний музей 
та Національний літературно-меморіальний музей Г.С.Сковороди 
(с. Сковородинівка, Харківська обл., http://skovoroda.in.ua)






1 коментарів

avatar
Подія Вконтакті: http://vk.com/skovoroda_litfest
Подія у Facebook: http://www.facebook.com/events/321153197992766/

Залишити коментар

avatar