26 Квітня 2024, 08:39 | Реєстрація | Вхід
/ 17 серпня: «яблучна» поезія та «ApPleinAir» у музеї Г.С.Сковороди (с. Сковородинівка, Харківська обл.) - 16 Серпня 2013

17 серпня: «яблучна» поезія та «ApPleinAir» у музеї Г.С.Сковороди (с. Сковородинівка, Харківська обл.)

Категорія: «Події»
Дата: 16 Серпня 2013 (П'ятниця)
Час: 15:50
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1090



17 серпня 2013 року, напередодні Яблучного Спаса, у Національному літературно-меморіальному музеї Григорія Сковороди відбудеться «ApPleinAir» (яблучний пленер) - створення арт-об’єктів із яблук зі Сковородинівського саду. 

Учасники та гості зможуть:

• створити композиції та арт-об’єкти із яблук;
• взяти участь у  конкурсах «Котилося ябко»;
• послухати «яблучну» поезію та взяти участь в поетичному інтерактиві;
• відвідати освітню програму «Яблуко пізнання», дізнавшись про образ яблука та яблуні у творчості Григорія Сковороди та у творах епохи бароко, про символіку яблука в українській та світовій культурі, про яблука краси, розбрату та пізнання; 
• скуштувати особливих сковородинівських яблук та взяти участь у виготовленні яблучного варення для друзів музею. 

Участь у поетичних читаннях візьмуть Олег Коцарев, Олена Руда, Тетяна Мілевська (Запоріжжя), Лариса Омельченко (Дніпропетровськ) та інші. Окрім того, кожен відвідувач отримає власну «яблучну поезію» та зможе взяти участь у конкурсі експромтів.

Під час пленеру відбудеться виставка картин Вікторії Бондаревої, будуть втілені мистецькі концепції Дарії Кольцової, Романа Михайлова, Катерини Старостенко, Юлії Коваленко. Зокрема, буде створено яблучно-сонячний годинник, тінь яблуні та яблучну мелодію з яблук.

Концепція заходу базується на тому, що образ яблуні «зринає у творах Сковороди дуже часто. Це можна пояснити, з одного боку, тим, що філософ любив це дерево, а з другого, – мабуть, не варто забувати й тієї обставини, що згідно з так званим «Вергілієвим колесом» яблуня – це дерево, що репрезентує середній стиль, тобто символізує мирне життя вільних хліборобів. Недаром із цим образом у Сковороди пов’язані мотиви спокою, рустикального раю тощо» (Леонід Ушкалов). Під час фестивалю «De libertate» (2012) у музеї було створено композицію з яблук (Роман Михайлов, Дарія Кольцова), яка викликала схвалення відвідувачів та симпатиків фестивалю і стала відправною точкою для нового проекту.
Початок свята – 14.00. 


КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ:
Рибка Олена Петрівна, заступник директора з наукової роботи ОКЗ «НЛММ Г.С.Сковороди»
тел.:  066-19-93-127, 097-83-20-215
skovoroda.m@gmail.com, skovoroda.in.ua



0 коментарів

Залишити коментар

avatar