28 Березня 2024, 21:24 | Реєстрація | Вхід
/ 5-7 жовтня: Cпецпроект "CКЛАДНОСУРЯДНІ". Олена Костюк, Тарас Прохасько, Андрухович, Cергій Жадан (м. Київ) - 7 Вересня 2012

5-7 жовтня: Cпецпроект "CКЛАДНОСУРЯДНІ". Олена Костюк, Тарас Прохасько, Андрухович, Cергій Жадан (м. Київ)

Категорія: «Події»
Дата: 07 Вересня 2012 (П'ятниця)
Час: 10:56
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1652



CПЕЦПРОЕКТ "CКЛАДНОСУРЯДНІ"
КУРАТОР: АРТПОЛЕ

початок о 21:00
Київ, вул. Лаврська, 10-12
в рамках Книжкового Арсеналу
 
Це три мультидисциплінарні проекти, у центрі яких — сучасна українська література. Це новий вимір тексту, що виходить за межі книги у простір концерту, вистави, перформансу. Режисери, композитори, художники, міцно тримаючись тексту і в той же час індивідуально осмислюючи його, вигадують власні твори. Надзвичайно важливою у цих трьох вечорах є безпосередня присутність авторів. Письменники перетворюватимуться іноді на оповідачів, іноді — на спостерігачів, але головним чином на основних учасників власних творів, що блукають у пошуках сенсу й форми, опиняючись на перетині візуального, музичного, поетичного. Кожного вечора простір Арсеналу змінюватиметься — залежно від настрою та атмосфери творів таких різних письменників.
 
ДЗЕРКАЛО
Олена Костюк / Тарас Прохасько
+ Ensemble Nostri Temporis

На Книжковому Арсеналі перформанс вперше демонструватиметься за безпосередньою участю Тараса Прохаська. Твір побудований за принципом «битого дзеркала» — складений з уламків текстів, пісень і візуальних образів як уривків снів чи пам’яті. Їх елементи можна переставляти місцями, накладати один на один, від цього може змінюватись картинка, як у калейдоскопі, але завжди залишається незмінним те, що відображається в цих уламках. Така собі гра. Гра в Час. Складові перформанса це: давні українські пісні і тексти Тараса Прохаська, сучасна класична музика, відео-живопис.
 
АБСЕНТ
Юрій Андрухович / Кarbido
+ vj-група КУБ | АртПоле | Hermetic Garage | MixAllOffTunes | Ela Birylo

Ідея — у створенні за мотивами роману «Перверзія» синтетичної поетично-музичної програми, підсиленої відео у найрізноманітніших формах та проявах. У центрі роману — загадкова історія поета і мандрівника Станіслава Перфецького, що з’являється у місті привидів Венеції, а відтак, зазнавши в ній цілого ряду фантастичних пригод і безтямно закохавшись, назавжди зникає з «видимої поверхні світу». Творці «Абсенту» уявляють його як оригінальний саунд-трек до фільму, знятого невідомим режисером (самим Перфецьким?) за мотивами «Перверзії», але ніколи не змонтованого. Багатомовність і багатозначність — як у прямому, так і в переносному значеннях.
 
Zброя пролетаріату
Сергій Жадан / Собаки в Космосі

З харківським ска-гуртом «Собаки в космосі» Жадан працює вже п’ять років. З часом звучання проекту зазнало суттєвих змін. Від ліричних балад та сатиричних композицій колектив перейшов на брудніший, динамічніший звук та гостросоціальну лірику. Сьогодні музиканти грають соціальний диско-панк, а героями нових пісень СЖ та СВК є всіма пізнавані персонажі — представники АП, депутати ВР, службовці МНС і МО, клерки обласних, районних та селищних рад. В цілому ж проект і надалі виконує життєствердну музику для протестного електорату.

Джерело: ArtPole 



1 коментарів

avatar
Вот, мне интересно. Есть себе, т.ск., искусство текста.
Судьба его тяжка: чтобы привлечь к себе внимание, нужно обращаться не ко всем, а, как минимум, к тем, кто умеет читать, ну и далее, по всей маркетинговой линейке структурирования и дифференциации.
И, есть себе, всякие иные искусства, суть: песни, пляски, театр, кино, и проч.
Да, забавно законцептить нечто, отображающее, т.ск., невиданные аспекты бытия в слиянии форм.
Но!
Ты писатель? Пиши! Певец? Пой!
Причём, можешь делать и то и то, но каждый раз в своём качестве.
Зачем же тест плясать?

Сегодня прочёл о том, что Саша Моралез, оскорблённый малым числом комментов, вообще, нафик закрыл свой ЖЖ.
Я понимаю, что по-человечески хочется внимания.
Я понимаю, что именно оттуда - все эти "мистерии", выходы на площадь и т.п.
Но, кто-нибудь, когда-нибудь, скажет ли:
"Опоментайсе, пан!" (с)
Пора, чёрт возьми, отделять свою "слишком человеческую" тягу к вниманию и респекту от творчества.
Дописал, кайфонул? Опубликовался? На заборе написал?
Чего ж тебе ещё?..
Вопрос риторический, но мнение т-щей интересно )))

Залишити коментар

avatar