29 Березня 2024, 09:11 | Реєстрація | Вхід
/ Лекції Олі Михайлюк про мультимедійні вистави - 2 Березня 2018

Лекції Олі Михайлюк про мультимедійні вистави

Категорія: «Події»
Дата: 02 Березня 2018 (П'ятниця)
Час: 11:00
Вартість: безкоштовно
Місто: 4 міста України
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1032


Можливо, ви бачили мультимедійний проект «роздІловІ» з Сергієм Жаданом, виставу «Альберт, або найвища форма страти» з Юрієм Андруховичем чи перформанс М’ЯТА. паМ’ЯТАєте? а в березні на нас чекає нова «Безкінечна подорож, або Енеїда»

в кожному з творів «спочатку було слово». як з’являлися візуальні образи? як народжувалася музика? як врешті це перетворювалося на єдиний мультимедійний твір? режисерка згаданих проектів — Оля Михайлюк — поділиться історіями творчого процесу та своїми думками щодо синтезу мистецтв. Більше про проекти Олі Михайлюк http://cargocollective.com/oliamykhailiuk


Оля Михайлюк: Коли текст оживає. коли одні слова хочеться написати пером на тонкому папері, а інші — видряпати ножем на парті. коли між рядків чуєш дихання, стогін, або пісню. коли бачиш ландшафт, в якому з’явлється... крапка. людина. наближається. впізнаєш силует. ближче. вона дивиться прямо в очі... я спробую говорити про різні засоби й інструменти роботи з різними медіа. про синкретизм — єдність мистецтв у первісному ритуалі. але більше — про народження й розвиток кожного з творів, про взаємодію з колегами, про певні закони, за якими дію, створюючи нову роботу. мені цікаво досліджувати, спостерігати, але не занурюватися, лишатися на тій межі, з якої мені доступна і музика, і поезія, наприклад, або і музика, і образи візуальні. і рухатися до тої точки в часі й просторі, де всі вони існують водночас, і де народжується мистецький твір.

Розклад лекцій

27 лютого — Слов’янськ, Державний педагогічний університет, вул. Університетська, 12 / початок о 12:00
28 лютого — Бахмут, Горлівський інститут іноземних мов / початок об 11:10
1 березня — Сєвєвродонецьк, Східноураїнський національний університет ім. Даля, центральний корпус / початок о 12:00
2 березня — Старобільськ, Луганський національний університет ім. Шевченка (модератор Сергій Летучий) / початок об 11:00


Лекції відбуваються в рамках проекту UCBI - Українська ініціатива зміцнення громадської довіри, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).


0 коментарів

Залишити коментар

avatar