28 Березня 2024, 12:43 | Реєстрація | Вхід
/ 26-28 серпня в Харкові відбудеться фестиваль екологічної урбаністики «Акумулятор» - 21 Серпня 2011

26-28 серпня в Харкові відбудеться фестиваль екологічної урбаністики «Акумулятор»

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 21 Серпня 2011 (Неділя)
Час: 14:32
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1680





Ідея фестивалю є певним продовженням німецько-українського проекту «Вулиця ігор – ігри на вулиці», що його в жовтні минулого року реалізував Гете-Інститут. Метою тодішньої акції було розпочати діалог щодо можливостей та перспектив сучасного мистецтва брати участь в суспільних процесах та впливати на трансформаційні явища в житті сучасного міста. Безпосереднім місцем реалізації проекту став Андріївський Узвіз. Фестиваль «Акумулятор» таким чином пропонує продовжити розмову про міські проблеми та трансформації вже в Харкові – місті, яке поєднує в собі як потужні індустріальні зони, так і велику кількість архітектурних пам’яток, як велику кількість зелених насаджень, так і екологічно проблемні райони. Організатори фестивалю пропонують проговорити важливі проблеми життєдіяльності та повноцінного культурного існування східноукраїнського мегаполісу за допомогою мистецтва – музики, літератури, фотографії, живопису. Основним майданчиком фестивалю обрано приміщення старого харківського цирку – будівлю початку минулого століття, котра вже тривалий час стоїть без ремонту, доволі точно характеризуючи стан старого Харкова – напівзруйнованого, позбавленого підтримки та повноцінного функціонування.

Говорячи про «Акумулятор» як про фестиваль «екологічної урбаністики», організатори та учасники намагаються відповісти на цілу низку питань:

- Наскільки можливим є поєднання в сучасному мегаполісі екологічного балансу й повноцінного міського розвитку?
- Чи обов’язково розвиток міста передбачає зачистку старих архітектурних об’єктів та винищення зелених насаджень? 
- Наскільки можливим узагалі є зберегти історичне обличчя міста в сьогоднішніх умовах? 
- Яку роль в процесі збереження екологічно-історичного балансу міста може відіграти мистецтво, яким чином художники та письменники можуть долучитися до вирішення міських проблем?

Реалізація фестивальної програми передбачає також активне залучення вуличних майданчиків та об’єктів, що мали би з одного боку привернути увагу глядачів до проблем міста, а з іншого – дати художникам можливість застосувати для реалізації своїх ідей цілком нові, незвичні декорації.

Організатори передбачають, що фестиваль стане щорічним і перетвориться на важливий дискусійний та творчий майданчик, котрий стане місцем реалізації нових соціально-мистецьких ініціатив та експериментів.

Запрошуємо Вас до співучасті та дискусії!


Оргкомітет фестивалю «Акумулятор»


0 коментарів

Залишити коментар

avatar