28 Березня 2024, 14:26 | Реєстрація | Вхід
/ 13, 15 грудня: Проект «Жадан. Нові Розділові» (м. Івано-Франківськ, Київ). - 7 Грудня 2012

13, 15 грудня: Проект «Жадан. Нові Розділові» (м. Івано-Франківськ, Київ).

Категорія: «Події»
Дата: 07 Грудня 2012 (П'ятниця)
Час: 14:15
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1320



13 та 15 грудня у Івано-Франківську та у Києві відбудеться медіа-вистава "НОВІ РОЗДІЛОВІ".



Спільному проекту Сергія Жадана та агенції АртПоле — «Нові розділові» — поки не знайдено точного визначення, він балансує на межі між медіа-виставою і поетичним перформансом. В основі цього проекту є як вже знайомі тексти з різних збірок, так і зовсім нові. Прочитаний автором текст доповнюватиме візуалізація, що поєднує впізнавані образи і абстракції, друкований текст і окремі графічні символи. Нові розділові задаватимуть напрямок, інтонацію, настрій, самі лишаючись тишею… Перформанс супроводжуватиметься живим експериментальним звукорядом — задля великої прогулянки в створені поетом світи.

Вистава поєднує в собі сучасну українську поезію, експериментальний звукоряд (шумова музика, звукові простори, схоплені в природному та індустріальному середовищі тощо) та відеоряд — з використанням дівіджеїнгу, що дозволяє вживу синхронізувати візуальний і звуковий матеріал.

Проект є експериментальним — під час вистави всі учасники працюватимуть в режимі реального часу: живе читання текстів, що передбачає імпровізацію, і дівіджеїнг, синхронізація візуального і звукового матеріалу безпосередньо в ході вистави. Це створення нового поєднання різних напрямків сучасного мистецтва: тексту, відео, звукового ряду. 

Оригінальність проекту полягає також в тому, що Сергій Жадан, за творами якого створено кілька вистав, вперше виступає як головна дійова особа на сцені.

Сергій Жадан: "Наші нові розділові — це спроба наповнити текст повітрям та голосом, паузами, світлом і звучанням снігу. Ми спробуємо показати простір між літерами та рядками, спробуємо відчути протяг, який з'являється між розділовими знаками, примушуючи текст повертатися до світла й виходити з темряви. Для нас це велика інтрига — почути дихання тиші, говорячи про любов і забуття, смерть і натхнення, героїв і привидів."



Текст: Сергій Жадан 
Ідея: Оля Михайлюк
Звук: Олексій Ворсоба/Сергій Кравченко
Візуалізація: Тарас Гораль/Вадим Ільков/Сергій Полежака/Марія Савоскула/Анатолій Бєлов.
 
Проект здійснюється за підтримки програми і3 Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».


13 грудня — Івано-Франківськ, Культурно-мистецький центр Є (вул. Незалежності, 31), 
початок о 19:00 / вхід за попередньою реєстрацією: 093 679 9712 та ye-filatov@ukr.net 

15 грудня — Київ, ПРОСТІР (пров. Белінського, 5, біля ст. метро «Університет»), 
початок о 18:00 / вхід за попередньою реєстрацією: 097 308 1897 та info@artpole.org  



Групи подій у соціальних мережах:

За матеріалами: "АртПоле"


0 коментарів

Залишити коментар

avatar