25 Квітня 2024, 15:54 | Реєстрація | Вхід
/ Оголошено учасників програми театру Royal Court - 28 Квітня 2011

Оголошено учасників програми театру Royal Court

Категорія: «Конкурси»
Дата: 28 Квітня 2011 (Четвер)
Час: 10:33
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1191


Британська Рада в Україні та театр Royal Court (Лондон) оголосили результати конкурсу на участь у міжнародній програмі співпраці з українськими драматургами.

За рішенням представників Royal Court, у програмі візьмуть участь наступні семеро конкурсантів:

Маріам Агамян 
Павло Ар’є 
Віра Маковій 
Євген Марковський 
Оксана Савченко 
Володимир Снєгурченко 
Марина Соколян

Театр Royal Court впроваджує аналогічні програми в багатьох країнах вже понад 20 років. Це шанс для молодих драматургів отримати фахову допомогу у написанні сучасних драматичних п’єс та їхній постановці у місцевих театрах чи на сцені Royal Court.

Організатори отримали близько 60 заявок українською та російською мовами з різних регіонів України. Заявки перекладались англійською фаховими перекладачами та розглядались у відповідності до критеріїв відбору, оголошених на початку конкурсу. Рішення про відбір сімох фіналістів було прийняте представниками театру Royal Court.

«Вибір був надзвичайно важким, — відзначила директор міжнародної програми Royal Court Еліз Доджсон, яка відвідала Україну наприкінці лютого 2011 р. —  Рівень українських конкурсантів був дуже високий. Ми щиро дякуємо усім, хто подав свої заявки, і хочемо відмітити молодих талановитих драматургів, які не потрапили до сімки переможців. Ми сподіваємось продовжити співпрацю з ними у наступній програмі».

Перший воркшоп програми відбудеться 7–14 травня у м. Тбілісі (Грузія), де до українських учасників приєднаються семеро переможців грузинського відбору та режисери і сценаристи театру Royal Court. Учасники опрацьовуватимуть ідеї для п’єс, які вони хотіли б написати разом з представниками театру. По завершенні воркшопу учасникам дається три місяці на підготовку чорнового варіанту своєї нової драматичної п’єси, над якою вони працюватимуть протягом наступних етапів 18-місячної програми.

Інформація: Британська Рада



0 коментарів

Залишити коментар

avatar