19 Березня 2024, 13:01 | Реєстрація | Вхід
/ Указ президента "О Международном языково-литературном конкурсе ученической и студенческой молодежи" - 1 Жовтня 2010

Указ президента "О Международном языково-литературном конкурсе ученической и студенческой молодежи"

Категорія: «Конкурси»
Дата: 01 Жовтня 2010 (П'ятниця)
Час: 11:59
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1751



Фото: Ліга.Новини
Президент Украины Виктор Янукович подписал 
Указ N928/2010 "О Международном языково-литературном конкурсе ученической и студенческой молодежи имени Тараса Шевченко". 

Соответствующий документ обнародован на официальном сайте главы государства.
Как отмечается в Указе, конкурс учрежден с целью подъема престижа украинского языка и литературы у молодого поколения, стимулирования ученической и студенческой молодежи к изучению родного языка, повышения уровня общей языковой культуры и в рамках подготовки к празднованию в 2014 году 200-летия со дня рождения Т.Шевченко.

Согласно документу, начиная с 2011 года, победители конкурса будут награждаться стипендиями Президента Украины. Как отмечается в Указе, предусмотрено 39 ежегодных стипендий Президента.

Источник: Ліга.Новости

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 928/2010

Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

З метою піднесення престижу української мови і літератури у молодого покоління, стимулювання учнівської та студентської молоді до вивчення рідної мови, підвищення рівня загальної мовної культури та в рамках підготовки до відзначення у 2014 році 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка постановляю:

1. Започаткувати проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка як щорічного загальнонаціонального заходу, спрямованого на підвищення рівня знань з української мови і літератури, рідних мов і літератур, виховання у молодого покоління любові до мов Українського народу, забезпечення їх всебічного розвитку.

2. Заснувати, починаючи з 2011 року, 39 щорічних стипендій Президента України переможцям Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

3. Кабінету Міністрів України:

забезпечити розроблення та затвердження Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка;

розробити та внести у тримісячний строк проект Положення про порядок призначення стипендій Президента України переможцям Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка;

сприяти організації та проведенню Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка;

передбачати під час доопрацювання проекту Закону про Державний бюджет України на 2011 рік та підготовки проектів законів про Державний бюджет України на наступні роки кошти, необхідні для організації та проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та виплати стипендій Президента України переможцям цього Конкурсу.

4. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

30 вересня 2010 року


Ссылки по теме:
-------------------------------



0 коментарів

Залишити коментар

avatar