08 Вересня 2024, 02:51 | Реєстрація | Вхід
/ Всеукраїнський фестиваль Тараса Шевченка Ше.Fest 24 - 17 Серпня 2024

Всеукраїнський фестиваль Тараса Шевченка Ше.Fest 24

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 17 Серпня 2024 (Субота)
Час: 12:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: с. Моринці
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 158


Ювілейний фестиваль Тараса Шевченка відбудеться традиційно на Батьківщині Тараса Шевченка (с. Моринці) 17-18 серпня 2024 року. 

"Ми довго думали, що для нас є Ше.Fest? І зрозуміли, що це наш шматок раю, місце, де кожен знайде свою частину натхнення та України. Тому питання, чи треба нам зустрічатись зараз в місці сили – Моринцях, – це як питання, чи треба нам далі жити”, – зазначають у своєму повідомленні організатори.

Цьогоріч для відвідувачів фестивалю вдень і ввечері працюватимуть 10 локацій: музична сцена, театральна сцена, просвітницька, художня, дитяча галявини, фольк-сцена, ярмарок майстрів, територія їжі, наметове містечко та екскурсії.

"Фестиваль започаткувався на початку російсько-української війни. Нині, у 2024 році – сумна позначка 10-річчя боротьби. А з тим – 10 років і нашим з вами зустрічам! Ми у Моринцях вже змогли виростити своє покоління українців, які борються і, будьте певні, поборемо”, – йдеться у повідомленні.

Лозунг десятого Ше.Fest: Всесвіт Шевченка. Організатори прагнуть розповісти цього разу не про постать Шевченка, а про його безмірний Всесвіт і те, що було навколо нього.

Чому варто відвідати Ше.Fest

  • Ювілейний рік. За десять років Ше.Fest став культурним феноменом, який об’єднує українців з різних куточків світу.
  • Місце сили. Фестиваль відбувається на батьківщині Тараса Шевченка – у Моринцях. Це локація, яку кожен українець має відвідати хоча б раз у житті.
  • Програма сповнена сенсів. Музика, театральні постановки, майстер-класи, літературні й філософські бесіди, виставки сучасного мистецтва, дитячі активності – все допомагає відчути себе у колі своїх – справжніх й близьких по духу людей.
  • Патріотизм та благодійність. Ше.Fest завжди був і залишається платформою для вираження патріотичних почуттів. Цього року ми особливо підкреслимо важливість єдності та підтримки України. Донати, зібрані під час фестивалю, будуть направлені на підтримку ЗСУ.
Ключові події фестивалю

  • Музична сцена. Виступи українських музикантів різних жанрів, від фольку до сучасної електронної музики. Хедлайнери лайнапу — КОМУ ВНИЗ, Хорея Козацька, МОВА, ЯРРА, Крутий заміс, Віталій Калініченко, Romoza.
  • Театральна сцена. Вистави від провідних українських театрів. Цього року на сцені Ше.Fest виступлять актори Київського академічного театру юного глядача на Липках та Харківського державного академічного українського драматичного театру імені Тараса Шевченка.
  • Просвітницька галявина. Поетичні батли, дискусії про Крим, виступ сестер Тельнюк, вправи з відновлення ментального здоров’я, бесіди про життя і творчість Шевченка, дебати про сучасну українську культуру та літературу.
  • Художня галявина. Виставки сучасного українського мистецтва, майстер-класи з малюнку та художнього мистецтва
  • Дитяча локація та екскурсії. Дводенна програма майстер-класів, розваг та інтерактивного занурення у єднання з українською природою, історією та культурою, зустрічі з українськими дитячими письменниками та майданчик для виступів талановитих дітей.
Захід планується із вільним входом, проте під час події будуть збирати благодійні внески на підтримку українського війська.

На території проведення фестивалю є укриття, працює система оповіщення. Захід – безалкогольний!

Більше інформації про фестиваль на його офіційному сайті: https://shefest.org.ua/she-fest-2024-opublikovano-pogodynnu-programu-yuvilejnogo-festyvalyu/



«Ше.Fest» (укр. «Шефест») — щорічний мистецький фестиваль, що відбувається із 2014 року в селі Моринці Звенигородського району Черкаської області. Проходить на малій батьківщині Тараса Шевченка та присвячений його пам’яті. Фестиваль є благодійним, на ньому організатори збирають пожертви для українських бійців, що воюють проти російської збройної агресії в Україні. 

Cоцмережі фестивалю: Facebook | Іnstagram



0 коментарів

Залишити коментар

avatar