19 Квітня 2024, 13:25 | Реєстрація | Вхід
/ Прийом творів на Конкурс оповідань «Open World»-2022 - 1 Листопада 2022

Прийом творів на Конкурс оповідань «Open World»-2022

Категорія: «Конкурси»
Дата: 01 Листопада 2022 (Вівторок)
Час: 00:00
Вартість: за умовами конкурсу
Місто: Світ
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 8890


По 1 листопада триває прийняття творів на Конкурс оповідань «Open world»

Метою цьогорiчного конкурсу є підтримка українського літературного процесу у непростий для України час.

Конкурсні оповідання можуть стати для авторів можливістю висловити свій біль та переживання, увічнити історичні події, а читачам це стане підтримкою у важкі часи. Зараз в Україні усі працюють на перемогу, і письменники теж можуть зробити свій внесок.


Тема конкурсу: Україна 4.5.0

Умовний сигнал 4.5.0. застосовується українськими військовими у значенні: «все спокійно, ситуація під контролем». Вважаємо цей оптимістичний меседж найкращим гаслом конкурсу «Open world»-2022.

Ми очікуємо отримати оповідання, де знайдуть відображення події, що відбуваються в Україні та світі: боротьба, героїзм, виживання, переселення, обнадійливі історії та історії, які показують увесь трагізм ситуації. У ваших творах також можуть бути зображені мрії про мирне життя після війни, плани та візуалізації, яким стане світ.

Умови конкурсу оповідань «Open world»

1. На конкурс приймаються прозові твори українською мовою, які раніше не оприлюднювалися. До участі не допускаються оповідання, опубліковані в Інтернеті, на папері, у вигляді аудіокниги тощо.

Отримання оргкомітетом конкурсної заявки вважається згодою учасника на участь у конкурсі, друк його твору, світлини та інформації про автора у разі перемоги.

2. Максимальна кількість слів конкурсного твору - 3000, мінімальна – 1500. Оповідання, які не відповідають встановленому ліміту слів, до конкурсу не допускаються.

3. За умови безкоштовної участі автор надає два оповідання. Автор може надати три або більше текстів при сплаті оргвнеску у розмірі 100 грн. за кожен додатковий твір. Реквізити для сплати будуть надані організаторами у приватному листуванні з автором.

4. Тема творів: Україна 4.5.0 ( історії війни і життя). Твори повинні відповідати жанровим характеристикам, властивим оповіданню.

5. Правила оформлення: роботи друкуються шрифтом Times New Roman текстового редактора Word розміру 14, інтервалом 1,5. Документи Word з картинками розглядатися не будуть.

6. Оповідання приймаються в електронному вигляді на скриньку openworldkonkurs@gmail.com. Лист на конкурс повинен мати тему «Open world» та містити два файли:
  • перший з назвою оповідання і текстом (кожне оповідання надсилайте окремим файлом)
  • другий файл (супровідний) з інформацією про автора: справжнє ім'я, контактна інформація (номер телефону й адреса електронної пошти), назва конкурсної роботи.
Якщо оповідання подається на Спецвідзнаку (твір, пов’язаний з Сумщиною), обов’язково потрібно це зазначити у супровідному файлі.

Усі твори, отримані за конкурсний сезон, кодуються. Кожному оповіданню присвоюється номер для забезпечення максимальної об’єктивності оцінки.

Учасник отримує електронного листа про допуск його оповідання (чи відмову) впродовж 2х тижнів після відправлення заявки.

7. Вік учасників: 18 та старші

8. Початок конкурсу – 1 травня 2022 року. Кінцевий термін подання матеріалів: 1 листопада 2022 року. Всі твори повинні бути подані не пізніше півночі 1 листопада 2022 року за київським часом.

9. Дата оголошення переможців: 15 грудня 2022 року. Умови проведення урочистої церемонії ( або умови дистанційного нагородження) будуть повідомлені окремо.

Оповідання оцінюватимуться командою авторитетного журі.

Фінансові нагороди за 1, 2 і 3 місця:

  • Перше місце: 10 000 грн
  • 2 місце: 7500 грн
  • 3-е місце: 5000 грн
Спецвідзнака 1: 3000 грн. За твір, пов’язаний з Сумською областю ( про героїв Сумщини, історії міст, селищ, тощо).
Спецвідзнака 2: 2000 грн. – вибір журі.
Оповідання, що не отримали нагороду, але увійшли до короткого списку: 1000 грн.

Відзначені оповідання й тексти, які потрапили до короткого списку, будуть опубліковані у колективній збірці за 2022. Збірка презентуватиметься в Україні та за її межами.

Планується переклад оповідань на англійську. Всі деталі обговорюватимуться безпосередньо з авторами.

Конкурс зобов’язується дотримуватися юридичних формальностей у сфері авторського права при взаємодії з авторами.

Засновник і спонсор конкурсу

Заснований у 2019 році американським митцем Аддісоном Хоффманом, директором компанії Adalla LLC, учасником чисельних мистецьких проектів у США.

Організатори та виконавці

Головний організатор: Сергій П'ятаченко – голова ГО «Мистецька студія «Орфей», поет, член НСПУ, літературознавець, кандидат філологічних наук.
Адміністратор та координатор: Наталія Бурмака – заступник голови ГО «Мистецька студія «Орфей», поетеса.

Сайт конкурсу: www.openworld.ho.ua
Сторінка конкурсу у Facebook: https://facebook.com/openworldkonkurs/


6 коментарів

avatar
Вітання! Цікавить питання чи потрібно реєструватись на сайті, щоб подати заявку на участь в конкурсі? Чи достатньо ознайомитись з вище згаданою інформацією і подати роботу до 1 листопада 2022 року?
avatar
можна не реєструватись. достатньо ознайомитись й надсилати твори за вказаною в анонсі адресою
avatar
Добрий день! Чи можна відправляти лише одну роботу?
avatar
спробуйте звернутись із цим питанням до організаторів конкурсу openworldkonkurs@gmail.com
avatar
Добрий день.Є таке питання.В описі до умов було сказано автор може надати два та більше оповіданнь.А цікавить,а можно відпрявляти одну роботу?
avatar
хочу спитати, а з окупованих територій теж можна надсилати роботи?

Залишити коментар

avatar