Все уже виправила. От тільки не люблю я слова "поснути". "Заснути" звучить для мене сучасніше. Хоча, ще подумаю. Я уже і сама не знаю, чи справді хочу, щоб дороги вертали тих, хто пішов. Іноді вселенського масштабу особиста катастрофа може бути початком пробудження до нового життя.
З повторами не згодна. Одна справа - зайвий раз продубльоване "нервово" - недогляд, слід замінити. Інша справа з "недовго" та "вселенські". Вжиті в різній тональності (питання - відповідь, непевність - впевненість) ці слова підкреслюють думку, акцентують на важливому, тому вони повторені свідомо.
Люблю конструктивну критику! Всі зауваження дуже доречні. Правлю. Дивно, двадцять п"ять раз прочитала - і не помітила таких банальних дурниць. Хоча в чужих віршах і до титли причіплюсь.
Ну эту... Разве что в первый день, пока снег действительно свежий. Но больше люблю запах, чем саму зиму. А праздники... Лучший праздник - когда тебя никто не трогает и можно молча побыть наедине с собой (или с компом ). Но это я так, ворчу А холод не люблю - и все тут. Не важно - празничный, предпраздничный или вовсе будничный.
Да, номинации 100 % заслуживает! "запомнить, как идет из неба снег и накрывает землю марлей рваной" - очень точный зрительный образ. Пахнет даже, как первый снег и немножечко, как Рождество.