24 Квітня 2024, 14:35 | Реєстрація | Вхід

Культурні діячі Німеччини та Швейцарії організують в Одесі літературний фестиваль

Дода_ла: pole_55 21 Липня 2015 о 15:47 | Категорія: «Новини» | Перегляди: 2004
Матеріал підготува_ла: Поліна Городиська | Зображення: www.odessafoto.com


1-4 жовтня 2015 року відбудеться 1-й Міжнародний літературний фестиваль в Одесі (МЛО). Організаторами події виступили берлінський культурний менеджер Ульріх Шрайбер та швейцарський культурний діяч Ганс Рупрехт. Проведення фестивалю також підтримуватиме одеський оргкомітет.

Мета фестивалю – підкреслити культурний вплив Одеси, полікультурність цього міста та сприяти зміцненню зв'язків між Одесою та іншими культурними метрополіями Європи і світу. Ханс Рупрехт - директор літературного фестивалю Лейкербада в Швейцарії. Каже, що Одеський фест увіллється в мережу міжнародних. 

Це буде відображено й в програмі фестивалю, що приділяє увагу не тільки східно-європейським темам і регіону Чорного моря в цілому, але, так як і фестивалі Ханса Рупрехта і Ульріха Шрайбера в Швейцарії і Берліні, буде по-справжньому міжнародною. 

фото - odessafoto.com

На 1-му Міжнародному літературному фестивалі в жовтні ви побачите і почуєте Сергія Жадана, Віру Полозкову, Ірену Карпу, Еліота Уайнбергера, Бориса Херсонського і чимало інших знаменитих письменників і поетів з різних куточків світу.

Заплановані виступи авторів з України, Росії, Румунії, Болгарії, Грузії, Туреччини, Німеччини, Швейцарії, Норвегії, Франції, Канади, США, Мексики та Індії. 

Під час фестивалю також проходитимуть й дискусії на політичні теми, присвячені Європі та іншим країнам світу. Дискусії будуть супроводжуватися синхронним або послідовним перекладом. 

Головна частина програми проходитиме в Одеському Літературному музеї.
Секція "Дитяча та юнацька література" представить авторів та їхні твори в четвер і п'ятницю (1-2 жовтня) в одеських школах.


Сайт фестивалю: www.litfestodessa.com

1 коментарів

avatar
як представити збірку дитячих віршів на фесті? е-пошта: pravs@ukr.net Дякую за відповідь.

Залишити коментар

avatar