27 Квітня 2024, 01:23 | Реєстрація | Вхід
/ 9-10 грудня: Фестиваль «Місто, що надихає» у Львові - 9 Грудня 2016

9-10 грудня: Фестиваль «Місто, що надихає» у Львові

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 09 Грудня 2016 (П'ятниця)
Час: 12:00
Вартість: за реєстрацією
Місто: Львів
Місце: Палац культури ім.Гната Хоткевича
Адреса: вул. Кушевича, 1
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1348


11 грудня 2016 року Львів святкуватиме першу річницю здобуття титулу  Місто літератури ЮНЕСКО. Це перше місто в Україні, що увійшло до Мережі креативних міст світу та долучилося до кластеру «Література», який сьогодні налічує 22 міста з усього світу. 

З цієї нагоди запрошуємо львів’ян та гостей міста відзначити першу річницю Львова як Міста літератури та учасника Мережі креативних міст ЮНЕСКО на літературному фестивалі «Місто, що надихає».


На відкритті фестивалю буде запрезентовано нову літературну премію міста, а також відбудеться нагородження кращих працівників культурної сфери Львова 2016 року. В межах фестивалю на гостей чекатимуть літературні зустрічі, театральні дійства, насичена дитяча програма, дискусійні та освітні майданчики.

Паралельно працюватимуть такі майданчики: «Територія креативного мислення», «Територія літератури», «Територія драматургії», Територія натхнення», «Територія гри в літературу» і «Художня зона»). 

Фестиваль завершиться яскравою концертною програмою «Франко без порохів» у рамках відзначення ювілейного року Івана Франка (до 160-річчя від дня народження (28 травня 1856 р.) та до 100-річчя від дня смерті (27 серпня 1916 р.) У програмі: «Пашко BAND», Абу-Касимові Капці, Гич Оркестр. У рамах концерту відбудеться презентація проекту «Під маркою Івана Яковича» від «ГИЧ Оркестр» спільно із Офісом «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО». 



Програма фестивалю «МІСТО, ЩО НАДИХАЄ»

9 грудня, п'ятниця

Концертний зал

11:00 - 13:00
Відкриття фестивалю:
  • Презентація Літературної премії міста літератури
  • Нагородження кращих працівників культурної сфери 2016 року
  • Презентація відео- та анімаційного роликів міста літератури 
  • Міні-концерт "Викрадачі книг” від зразкового ансамблю сучасного танцю "Данс-клуб” (художній керівник Тетяна Польцева)
18:00 - 19:30
Вистава "Зачарована Десна" за О. Довженком. Виконують студенти-актори факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка (режисер-постановник Зоряна Дибовська, художній керівник Олексій Кравчук)


Територія літератури (к. 223)

13:00 - 14:00
Круглий стіл із представниками культурної сфери Львова та гостями із Мережі міст літератури ЮНЕСКО на тему:  "Як жити у місті літератури?”  

14:00 - 15:00
Презентація видань шрифтом Брайля та майстер-клас "Шрифт Брайля - спробувати може кожен” (виконавчий директор Львівського обласного осередку ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ»  Оксана Потимко) 

15:30 - 16:30
Майстер-клас "Методика аудіодискрипціі візуальних творів та об'єктів для осіб з важкими порушеннями зору” (виконавчий директор Львівського обласного осередку ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ»  Оксана Потимко)

17:00 - 20:00
Презентація ілюстрованого художньо-енциклопедичного путівника про Львів як літературне місто "Місто, що надихає. Література” (спільний проект "Видавництва Старого Лева” та Офісу "Львів - місто літератури ЮНЕСКО) за участі Юрія Винничука, Василя Ґабора, Мар'яни Савки, Галини Вдовиченко, Юрка Прохаська, Гасі Шиян та Остапа Сливинського (модератор Ольга Муха) 


Територія креативного мислення (к.209)

14:30 - 15:30
"Література в дії": презентація і відкрите обговорення всеукраїнського проекту (спікер Поліна Городиська) 

16:00 - 18:30
"Освітні і туристичні проекти в літературі: як зробити це sexy. Інструменти і рекомендації від культурно-туристичного проекту "Їздець”. Тренінг для музейних працівників, бібліотекарів, культурних менеджерів (тренер Галина Танай)
 

Територія драматургії (к. 227) 

14:00 - 15:00
Вистава "Неслухняне кошеня” (за уривком  книги Галини Малик "Вуйко Йой і Лишиня”). Ляльковий театр для малюків Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва (режисер Марія Малецька)

15:30 - 16:00
Вистава «Маленький принц» Театру тіней «Світлячки» Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва (режисер Олена Піга, керівник Галина Труш)

16:30 - 17:30
Презентація збірки п'єс за мотивами творів українських письменників "Повчальні історії” за участі лялькового театру "Левеня" Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва. У програмі презентації:
  • виступ авторки-укладачки бібліотекарки Марії Малецької
  • вистава з дидактичним акцентом «Як Вовчик навчився зубки берегти» за однойменною книгою Алли Сокіл
  • майстер-клас з акторської майстерності «Чарівне перевтілення»
18:00 - 20:00
Майстер-клас "НЕзвична історія”. Зразковий театр-студія "Під Мостом” (керівник студії Валерія Королишин) 


Територія гри в літературу (к. 123) 

16:00 - 18:00
Словесна гра "Абракадабра”. Зразковий театр-студія "Під Мостом”  (керівник студії Валерія Королишин) 

18:00 - 20:00
Майстер-клас з казкотерапії за кавою, чаєм із печивом, проводить дипломований в Європі психолог, майстер з арт-терапії Нонна Лі


Художня студія (к. 320)

17:00 - 19:00
Майстер-клас малювання на склі "Каліграфія не на папері” (художниця МПК ім. Г. Хоткевича Олена Зуєнко)


Дитяча зона (Холл)

13:00 - 20:00
Настільні ігри та літературні розмальовки для найменших (з дітьми працює аніматор). 


10 грудня, субота

Територія літератури (к. 223)

12:00 - 13:00
Майстер-клас "Хтось в акваріумі”: малюємо чарівних риб та створюємо власний акваріум за мотивами книжки "Хтось, або Водяне Серце” разом із художницею Марією Фойєю та письменницею Вікторією Амеліною (рекомендований вік - 3-7 років)

13:00 - 14:00
"Зобразити слово”. Творча розмова із ілюстраторами Творчої майстерні "Аґрафка" Романою Романишин та Андрієм Лесівим

14:00 - 15:30
"... без порохів”. Розмова-дискусія довкола літературних персоналій Львова: діяльність письменників, що жили у місті. За участі Андрія Павлишина, Юрка Прохаська, Данила Ільницького, Олесі Яремчук. Анонс спільного проекту ГО "Форум Видавців” та ГО "Місто Літератури”

15:30 - 17:00
"Літературні імена: відновлення пам'яті”. Візуальна презентація результатів культурологічного дослідницького проекту (спікер Оксана Дарморіз)

17:00 - 18:00
"Літератори, постраждалі за незалежність”. Вечір читання на підтримку турецької письменниці Аслі Ердоган та інших літературних політв'язнів світових режимів (кураторка Олеся Яремчук)

18:00 - 20:00
Гільдія Молодих Літераторів у Місті, що надихає. Нові сторінки міського роману від Анни Косик, Андрія Фоменка та Дарії Лозовик.  


Територія креативного мислення (к.209)

11:00 - 13:00
"Стратегії для інституцій культури: навіщо, хто і для кого”. Тренінг для працівників культурної сфери (тренер Ольга Гончар) 

13:00 - 14:00
"Разом сила, або виявлення актуальних проблем проектів та спільний пошук рішень”. Тренінг для працівників культурної сфери (тренер Поліна Городиська)

15:00 - 16:30
Дискусія "Як "порахувати" культуру? Індикатори культурного впливу, кількісні чи якісні показники, приріст соціального капіталу? Якою може бути ККД культури? (модератор Ольга Муха) 

16:30 - 19:30
"PR для інституцій культури: комунікація з аудиторією, медіа, партнерами. Формування кола друзів”. Тренінг для усіх працівників культурної сфери (тренер Ольга Гончар) 


Територія драматургії (к. 227) 

13:30 - 14:00
Вистава "Принцеса, яка не вміла читати”. Зразковий театр-студія "Під Мостом” (режисер Валерій Москаленко)

15:00 - 17:00
Інклюзивний перформанс із замкненими очима "Вихід із темряви”. Культурна асоціація "Новий Акрополь" (режисер Олена Лукіна, композитор Сергій Гаврилюк)

18:00 - 19:00
Вистава "Не Без Не”  за поезією Назара Гончара. Соціально-інклюзивний проект "Пара-Тет" (режисер Олег Онещак)


Територія гри в літературу (к. 123) 

12:00 - 13:30
"Хто така Японська?!” Цікава лекція та майстер-клас з оріґамі (викладач Анастасія Ворончихіна)

14:00 - 16:00
Інтерактивний майстер-клас "Креативний щоденник”. Створи власну книгу від А до Я. Проводить письменниця та художниця Настя Введенська

16:00 - 17:00
Майстер-клас "Що у татка в бороді”. Створюємо бороди і наповнюємо їх змістом разом із поетом Жаком Жаб’є та художником Тарасом Кебом 

17.00 - 19:00
Інтерактивний майстер-клас "Гра в поезію” поетесою-дослідницею Ебігейл Перрі із Нотінгем (National Videogame Arcade)


Дитяча зона (Холл)

12:00 - 20:00
Настільні ігри та літературні розмальовки для найменших (з дітьми працює аніматор). 

17:00 - 17:30
Перформанс "Жива картина” Відтворення шедевру Леонардо да Вінчі «Мона Ліза» (Джоконда). (Модель картини – Тетяна Литвиненко, гример, костюмер – бібліотекар Олена Піга, фотограф – Андрій Саган).


Концертний зал

20:00
Концертна програма «Франко без порохів» у рамках відзначення ювілейного року Івана Франка. У програмі: 
  • «Пашко BAND»
  • «Абу-Касимові капці»
  • «ГИЧ Оркестр». 
У рамах концерту відбудеться презентація проекту «Під маркою Івана Яковича» від «ГИЧ Оркестр» спільно із Офісом «Львів – Місто літератури ЮНЕСКО». 

Під час фестивалю постійно діють такі виставки:

  • Фотопроект "Жива картина” від Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва (гример та костюмер – бібліотекар Олена Піга, фотограф – Андрій Саган, комп’ютерна обробка - Галина Труш)
  • Виставка ілюстрацій "Франко без порохів” (ілюстрації - Михайло Огоновський, дизайн - Андрій Калита, ідеї сюжетів - Богдан Тихолоз) 
  • "25 письменників, що постраждали за незалежність” (кураторка та дизайнер - Софія Ліщинська)
Вхід на всі заходи фестивалю вільний (участь у тренінгах майданчику «Територія креативного мислення» вимагає попередньої реєстрації - незабаром тут буде подане посилання).

Коли: 9-10 грудня 2016 року. Де: Палац культури ім.Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1).

Організатори: Офіс «Львів – місто літератури ЮНЕСКО» / Сектор творчого розвитку Міського Палацу Культури ім. Г. Хоткевича, ГО «МІСТО ЛІТЕРАТУРИ», Управління культури Львівської міської ради

Партнерські організації: ГО "Форум видавців”"Видавництво Старого Лева”, ГО "Український Літературний центр”Центр Літературної ОсвітиКультурно-туристичний проект "Їздець”, Центральна бібліотека для дітей та юнацтва, Культурна асоціація "Новий Акрополь", Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», Зразковий театр-студія "Під Мостом", Перша Львівська Медіатека. Інформаційні партнери: ТРК "Люкс”, "Твоє Місто”, Відділ промоції міста ЛМР, Мистецька рада "Діалог”, "Високий Замок”, "Море подій”, Український кризовий медіа-центр, Літературний портал Litcentr.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar