19 Квітня 2024, 22:39 | Реєстрація | Вхід
/ «Львів — місто натхнення. Література» у Дзизі - 3 Лютого 2017

«Львів — місто натхнення. Література» у Дзизі

Категорія: «Події»
Дата: 03 Лютого 2017 (П'ятниця)
Час: 19:00
Вартість: Вхід вільний
Місто: Львів
Місце: Дзиґа
Адреса: вул. Вірменська, 35
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1848


2 та 3 лютого у книголюбів буде чудова нагода перевірити себе на знання міста Лева. У культовому мистецькому закладі – «Дзизі»  пройде #академічний_четвер #популярна_пятниця #ЛІТкафе з нагоди виходу путівника «Львів — місто натхнення. Література» (Видавництво Старого Лева). На відвідувачів чекають дискусії, забави із літмапінгом, цитатами та історичними фактами. 

Презентації книги відбудуться:


2 лютого  18:00  майже академічна дискусія «Як писати (про) літературу?». «Дзиґа», ІІ пов. (вул.Вірменська 35, Львів). Дискутують: Оксана Дарморіз, Катерина Міхаліцина, Данило Ільницький, Христина Назаркевич, Богдан Тихолоз, Андрій Дрозда. Модерує Ольга Муха

3 лютого  18:00  презентація-гра «Львів  місто натхнення. Література». «Дзиґа», ІІ пов. (вул.Вірменська 35, Львів). Забави із літмапінгом, цитатами та історичними фактами. Розіграш книги та інших призів. 


2015-му Львів увійшов до світової Мережі креативних міст  UNESCO Creative Cities Network, отримавши почесний титул «Місто літератури». А на початку 2017 –го у Львові вийшов друком перший ілюстрований літературно-енциклопедичний путівник «Львів  місто натхнення. Література». 

«Задум книги, яку ми підготували до річниці здобуття титулу, полягав у тому, щоб занурити читача у світ минулої та сучасної літератури Львова, щоб чіткіше навести на мапі міста літературні місця й маршрути,  пояснює упорядниця путівника Ольга Муха. – Ця книга є мозаїкою з імен, вулиць, кам’яниць, подій та, безперечно, текстів... Характерних цитат і невеликих творів, які передають вдачу Міста,  цинічного й романтичного, неймовірно чуттєвого та подекуди жорстокого, трохи зухвалого, часто гонорового, невдячного й відданого, словом, усякого».


«Львів — місто натхнення. Література»  ілюстрований літературно-енциклопедичний путівник, що з’явився у Видавництві Старого Лева з ініціативи Офісу Lviv - City of Literature / Львів  місто літератури та підтримки Управління культури Львівської міської ради. Тут під однією обкладинкою читач знайде «10 натхнень Львова»: кого, як та за яких обставин надихає місто; опис культурних локацій Львова, де черпали натхнення та матеріал для роботи десятки відомих українських (й не тільки) літераторів; та інформацю про них – поетів та письменників, - що творили й творились Львовом впродовж різних епох та культур. А ще – приємний бонус – мапу з літературною інфраструктурою Львова: бібліотками, книгарнями, пам’ятниками та будинками, де мешкали відомі письменники.


Львів, Дзиґа, Вірменська, 35. Подія у Facebook: http://facebook.com/events/785331571605251/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar