19 Вересня 2024, 03:57 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс оповідань «Слобожанські Оповідки» - 30 Жовтня 2024

Конкурс оповідань «Слобожанські Оповідки»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 30 Жовтня 2024 (Середа)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Онлайн
Місце: Україна
Адреса: https://litarenka.forumotion.me/f22-forum
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: Litarenka
Кількість переглядів: 565


До уваги українських сучасних авторів
Пропонується конкурс оповідань вільного жанру (бажано - фентезійно-містичного спрямування) з подальшим спільнокоштним самвидавним друком збірки цих оповідань - "Слобожанські Оповідки" https://litarenka.forumotion.me/f22-forum.

Метою конкурсу є підживити інтерес громадськості, авторів і читачів, до культурних та побутових особливостей, а також історичних та сучасних аспектів життя на територіях Слобідської України, а конкретно - колишніх Лебединського та Білопільського районів Сумщини. Відсутність жанрових обмежень надає авторам широкий простір для фантазії: ви можете писати як про древніх скитів та сарматів, що кочували на цих територіях, так і про романтичні відносини двох звичайних молодих людей з міста Лебедин в умовах сучасності. Ви можете вигадати що завгодно, починаючи з таємничих помість та ритуалів, що проводилися у вигаданому замкові поблизу села Верхосулка, де проводив своє дитинство Олександр Олесь, й закінчуючи постапокаліптичними пейзажами Межиріччя, де на фоні космодрому в Білопіллі селяни Межиріччя ледь-ледь виживають у пошуках води. Варіанти сюжетів безмежні, адже ми не обмежуємо Вас жанрами, і єдиними більш-менш жорсткими вимогами до творів є їхній обсяг та географічна належність.

Умови конкурсу:
1. Обов'язковий об'єм оповідання: від 6 до 10 тисяч символів з прогалинами;
2. Обов'язково місце дії - населені пункти колишніх Білопільського та Лебединського районів Сумської області
3. Максимальна кількість оповідань - 2 (два)
4. Оповідання мають бути унікальними (опублікованим уперше);
5. Формально розкривати своє авторство заборонено (але при цьому сам факт участі в конкурсі та поширення його творів серед потенційних читачів вітається).
6. Організатор конкурсу може відмовити автору на будь-якому етапі проведення конкурсу.
7. Надсилаючи матеріали для участі в конкурсі, Ви погоджуєтесь на його умови, а також на можливі зміни, які можуть виникнути через надто велику чи надто малу кількість учасників.
8. Мова конкурсних творів - українська. Будь-яке толерування ворога є заборонене.

Для участі в конкурсі необхідно:
1. Подати на поштову скриньку lit.arenka.me@gmail.com до 30 жовтня 2024 року унікальне оповідання визначеного розміру, вказавши нікнейм на сайті litarenka.forumotion.me , прізвище та ім'я автора та/або псевдонім, а також актуальний додатковий метод зв'язку (мобільний телефон, телеграм, інстаграм, тощо) і один-два основних жанри.
2. (Бажано) поширити інформацію про конкурс серед своєї читацької авдиторії, аби вона могла ознайомитися з Вашими та іншими оповідками;
3. Оцінити роботи своїх колег на другому етапі конкурсу (з 15 до 30 листопада).

Конкурс проходитиме в два етапи:
Етап 1 (1 - 14 листопада): півфінал (може бути пропущеним у разі відсутності активності від читачів або невеликої кількості конкурсних творів, про що буде повідомлено додатково: в цьому разі строк подачі оповідок буде продовжено):
1.1. Твір, який відповідає обов'язковим вимогам, публікується на сайті Літареньки ;
1.2. Усі опубліковані твори оцінюються зареєстрованими читачами у 5, 10 чи 15 балів у коментарях до твору. Інші автори на загальних умовах також можуть брати участь у цьому процесі.
1.3. Половина найкращих творів за сумою організаторського та середнього глядацького балів проходить у другий тур.

Етап 2 (15-30 листопада): Фінал
2.1. Автори (навіть ті, хто не пройшли у другий тур) читають усі (!) твори другого туру й надають їм 5, 10, 15, 20, 25 чи 30 балів, аргументуючи своє рішення хоча б декількома реченнями в коментарях. Ця умова є необхідною для подальшої участі в конкурсній збірці. Автори можуть відповідати в гостьовому режимі, лишаючись при цьому анонімними. Також, задля збереження анонімності авторів, рекомендується оцінити і власний твір також. Усі автори, що виконають умови, будуть допущені до участі у збірці на умовах спільнокошту. Бажано використати усі доступні для голосування оцінки, як високі, так і низькі.
2.2. Визначення переможців

Нагороди:
1. Перше місце отримає право на отримання 5 додаткових примірників збірки та озвучку від одного з трьох каналів озвучки на вибір;
2. Друге та третє місця отримують або 2 томи паперового топчика нумер 4 або 2 додаткових примірника збірки та озвучку від одного з двох каналів озвучки;
3. Усі учасники (в тому числі й ті хто не пройшов у 2 тур, але виконав обов'язкові умови читання й коментування) отримають право (але не обов'язок, звісно ж) опублікуватися в збірці на умовах спільнокошту. Збірка буде з м'якою обкладинкою, повнокольоровою, тож бажаним буде надання візуалу для оповідки. Орієнтовна собівартість збірки становитиме 150 гривень, орієнтовна мінімальна кількість примірників - 5.
5. Організатор, беручи на себе обтяження з організації конкурсу та підготовки матеріалів до друку, отримує 10 додаткових примірників збірки. Оповідання від організаторів є бонусними й не беруть участі в оцінюванні.
6. Усі учасники отримають спеціальні відзнаки у профілі про участь у конкурсі, а також подяки (призові місця - фізичні).

0 коментарів

Залишити коментар

avatar