19 Вересня 2024, 03:17 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс оповідань «Парад Химер» | Літаренька - 13 Жовтня 2024

Конкурс оповідань «Парад Химер» | Літаренька

Категорія: «Конкурси»
Дата: 13 Жовтня 2024 (Неділя)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Онлайн
Місце: Україна
Адреса: https://litarenka.forumotion.me/f15-forum
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: Litarenka
Кількість переглядів: 427



Умови конкурсу "Парад Химер”:

1. Для участі в конкурсі треба зареєструватися на платформі https://litarenka.forumotion.me/ (якщо виникатимуть якісь проблеми чи складнощі, пишіть мені, будемо розбиратися).
Подати на пошту ваше оповідання: denisenkodaria31@gmail.com
Оповідання має бути подано в текстовому форматі, також у листі мають бути вказані ваше справжнє ім’я, нікнейм на платформі.
Обов’язково вказуйте в темі "На конкурс "Парад Химер” ”, щоб ваш лист не загубився!
Також бажано вказати додаткові канали зв’язку з вами.
Для простішої комунікації створила тг-канал: https://t.me/parad_khymer

2. На конкурс приймається одне оригінальне оповідання від кожного автора (співавторські оповідання не приймаються) об’ємом від 3 до 10 тисяч знаків із прогалинками.

3. Заміна твору неможлива, але якщо ваше оповідання відхилили, то ви можете або його допрацювати і надіслати знову, або спробувати удачу з іншим твором)

4. Фанфіки по творах, що не відійшли до загального використання, до участі не допускаються. До загального використання належать твори, автори яких померли 70+ років тому і не залишили право на свої твори нащадкам (наприклад, твори Толкіна досі не можна використовувати через останнє). Поважайте права інших авторів!
За плагіат зрозуміло, що буде дискваліфікація і замінити твір на інший не можна буде.

5. Конкурс самосудний і анонімний, тому не приймаються твори з засвіченим авторством. Якщо ви вже викладали це оповідання в соцмережі чи видавали на папері, краще утриматися від його подачі і написати щось нове) Інтернет добре все пам’ятає, краще перестрахуймося).

6. Надсилаючи твір на конкурс, автор/ка підтверджує, що йому/їй є вже 18 років.

7. Дитячі твори не приймаємо, але водночас просимо утриматися від надмірної кількості насилля і/чи сексу в тексті. Це конкурс химерної прози, а не сплаттерпанку чи еротики.

8. Жанр творів: химерна проза в усіх її можливих трактуваннях.
Її характеристики:
1) Дія відбувається в нашому світі, в якому існує ірреальне
2) Вплетення в український контекст у вигляді атмосфери, імен, локації, міфів і т.д.
3) Використання міфів (можна не тільки українських, але не забувайте при цьому про попередній пункт)
4) Присутність химерних образів(незвичайних, чудернацьких)

Додаткові жанри вітаються! Ну, майже всі, науково фантастичною химерна проза не може бути, але космічною — чому ні?Wink Детективна, пригодницька, романтична, філософська чи навіть жахлива? Створіть щось цікаве, неповторне!

9. Твори мають бути по грамотності принаймні читабельними! Діліть текст на абзаци, нормально оформлюйте діалоги. За одруківки ніхто не прискіпуватиметься звісно, але якщо буде по декілька помилок на речення, твір не буде допущеним до конкурсу. Поважайте себе і своїх колег.

10. Оцінювання творів проходитиме в форматі самосуду серед авторів із урахуванням оцінки від організатора.
Тобто усі учасники голосують, також виставляє бали організатор. У кінці береться середнє по всіх оцінках (голос організатора має таку ж вагу як і інші оцінки учасників) і за цим визначаються місця. У разі однакового найвищого балу в декількох авторів, переможець серед них визначається організатором.
Оцінки від: 1 до 10 балів
Якщо вам потрібно оцінити 10+ оповідань, наполегливо рекомендую використовувати весь діапазон для чіткого розкиду по балах для легкого визначення місць.

11. Якщо на конкурсі набирається менше 5 творів, він вважається недійсним. Я залишу відгуки на твори всіх авторів і прорекламую в себе в соцмережах(хто цього не бажатиме, зможе відмовитися).

12. Якщо творів буде більше 20, можливий поділ на групи.

13. Прийом робіт триватиме з 13 вересня по 13 жовтня включно (тобто від 00:01 13-го вересня до 23:59 13-го жовтня). Усім авторам буде відписано про те, чи прийнято їхнє оповідання.
Упродовж 14-го жовтня буде остаточно визначено формат голосування(про поділ на групи).
Голосування триватиме з 15-го жовтня до 29-го включно(теж до 23:59).
Оголошення результатів 31-го жовтня.
У разі масштабних обстрілів кацапнею України чи її частин можливі перенесення дат! Якщо вам завадили проголосувати довгі вимкнення світла чи хвороба, готові ввійти в ситуацію та теж подовжити голосування.

14. Призова складова:
Переможець отримає 500 гривень
За наявності великої кількості оповідань, буде введено ще номінації, за які автори отримають приємні подарунки. Чим більше авторів напише на конкурс, тим більше подарунків очікує на учасниківWink
Детальніше про це буде оголошено під час голосування. Переможці номінацій будуть оголошені одночасно з переможцем самосудного етапу 31 жовтня.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar