28 Квітня 2024, 10:07 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс «Найкращий книжковий дизайн» 2023 - 21 Листопада 2023

Конкурс «Найкращий книжковий дизайн» 2023

Категорія: «Конкурси»
Дата: 21 Листопада 2023 (Вівторок)
Час: 01:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 445


Книжковий арсенал оголосив старт прийому заявок на «Найкращий книжковий дизайн» — 2023. До участі в Конкурсі приймаються книжки, які були видані у період з січня по листопад 2023 року включно і не були заявлені до Конкурсу раніше. Заявки прийматимуться до 21 листопада 2023 року включно, участь є безкоштовною. 

Переможців буде обрано у 5 категоріях:

  1. текстова книга (книжки, в яких домінує текстова частина; поезія, проза, фікшн, нон-фікшн)
  2. візуальна книга (видання, в яких домінує візуальна частина; видання про мистецтво, альбоми, фотокниги, каталоги, книжки зі значною кількістю зображень, мальописи тощо)
  3. дитяча книга (дитяча й підліткова книжка різних жанрів і видів, дитячі мальописи)
  4. утилітарна книга (книжка переважно прикладного характеру, нон-фікшн, науково-популярна книга, наукова, навчальна література, путівники, кулінарна книга, спеціалізована періодика тощо)
  5. експеримент (самвидав, фотокниги, артбуки і лімітовані видання, зіни, мальописи тощо)


Переможців визначає журі. Книжки, що подаються на конкурс повинні бути створені українськими дизайнерами / ілюстраторами / митцями або на замовлення українського видавництва. Не будуть розглядатися видання з придбаним ліцензійним контентом. До участі у конкурсі можуть бути подані до 5 книжок одного видавництва.
 
Результати восьмого конкурсу «Найкращий книжковий дизайн» буде оголошено на початку грудня 2023 року на сайті та у соціальних мережах Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал». Фіналісти та переможці конкурсу представлять український книжковий дизайн у міжнародному змаганні, яке організовує німецький Фонд Buchkunst; також книжки-переможці експонуються на міжнародних книжкових ярмарках у Ляйпцигу і Франкфурті. А автора найбільшого внеску в оформлення книжки-гран-призера буде запрошено у професійну подорож до Німеччини у 2024 році.

Перед поданням заявки радимо уважно ознайомитись із Положенням. Дедлайн подачі заявок та друкованих примірників книжок на Конкурс — 21 листопада 2023 року включно. 

Фізичні примірники книжок потрібно надіслати поштовою або кур’єрською доставкою на адресу офісу Мистецького арсеналу: НКММК «Мистецький арсенал», вул. Лаврська, 10-12, Київ, 01010. Контактна особа для доставки — Марина Лимаренко, +380987087244. 

Конкурс проводить Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» у співпраці з Goethe-Institut в Україні. Конкурс «Найкращий книжковий дизайн — 2023» відбувається за фінансової підтримки Державного міністерства культури та ЗМІ Німеччини.

Партнери проєкту — Франкфуртський книжковий ярмарок та Фонд Buchkunst.
Медіапартнери — Telegraf.Design та Читомо.
Партнер гостинності — BURSA. 

Адреса для запитань та уточнень (вказуйте у темі листа «НКД») — bookprogram@artarsenal.gov.ua


0 коментарів

Залишити коментар

avatar