29 Квітня 2024, 22:16 | Реєстрація | Вхід
/ Премія Читомо за досягнення у книговиданні - 15 Вересня 2023

Премія Читомо за досягнення у книговиданні

Категорія: «Конкурси»
Дата: 15 Вересня 2023 (П'ятниця)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 335


З 2023 року в Україні вручатиметься Премія Читомо – відзнака за видатні досягнення дієвців українського книговидання та літературної сфери. Премію засновує медіа про книжки Читомо за підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку та грошової винагороди від Міністерства культури і медіа Німеччини – по 4000 євро у кожній номінації. 

Премію вручатимуть наприкінці кожного року, відзначаючи найпомітніші звершення, що сприяють розвитку книжкового ринку та галузі в цілому, а також популяризації читання. Тож номінантами можуть стати не лише видавці, але й книжкові блогери, журналісти, бібліотеки, книгарні тощо, чиї досягнення є особливо помітними протягом року.



Цьогоріч прийом заявок на здобуття Премії Читомо триває з 28 серпня до 15 вересня у таких номінаціях: 

  • «Трендсетер видавничого ринку» (присуджується за розвиток інноваційного підходу у видавництві, креативну трансформацію бізнесу, розвиток книжкового / літературного ландшафту України тощо).  
  • «За книжкову ініціативу, що сприяє промоції читання» (присуджується за пошук нових способів донесення книги до читачів, створення позитивного іміджу для читання, трансформацію освітнього процесу за допомогою читання тощо).  
  • «Амбасадор української книги» (присуджується за особистий внесок у видимість української книги та літератури у світі, формування позитивного іміджу української літератури та культури тощо) 
Також буде вручено Спеціальну відзнаку Франкфуртського книжкового ярмарку на відзначення особливих здобутків українських видавців, що також передбачає можливість стендової участі у ярмарку у 2024 році.

Висувати кандидатів можуть українські та іноземні організації: культурні інституції України за кордоном, громадські об'єднання, юридичні компанії, освітні заклади, бібліотечні установи та асоціації, редакції медіа тощо. Кожна організація може висувати до трьох номінантів шляхом заповнення аплікаційної форми.  

Урочиста церемонія вручення Премії Читомо за участі фіналістів конкурсу та членів журі відбудеться в листопаді 2023 року у Києві. Результати Премії будуть опубліковані у відкритому доступі і на сайті https://chytomo.com/ 

Детальніша інформація у Положенні про Премію Читомо.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar