16 Квітня 2024, 07:03 | Реєстрація | Вхід
/ Програма «Література на експорт» - 2021 - 25 Травня 2021

Програма «Література на експорт» - 2021

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 25 Травня 2021 (Вівторок)
Час: 00:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1209


Міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал оголосив про старт другого сезону програми «Література на експорт»

Цього року «Література на експорт» стане спільним проектом Книжкового Арсеналу та програми ЄС «Дім Європи». Партнери проекту — Creative Europe та відділи публічної дипломатії МЗС України.​

Основне завдання програми «Література на експорт» — стимулювати переклади українських книжок за кордоном та посилити компетенції українських видавців у продажу прав. 

Програма «Література на експорт» матиме 4 складові:

  • Освітня програма — інтерактивні онлайн-лекції та воркшопи від провідних світових експертів на тему ефективного продажу прав і нових перспективних ринків. Відбудеться 7-9 червня.
  • Англомовні відеолекції з оглядами української літератури та книговидання, грантових можливостей для перекладачів і продовжать цикл, записаний минулого року
  • B2B-переговори, що відбудуться 5-7 липня, між українськими та закордонними видавцями задля налагодження співпраці й купівлі прав на українські книжки. 
  • Спецпроєкт «Література на експорт» на сайті Читомо, присвячений 10 історіям про успішні літературні агентства світу та їхню внутрішню кухню з метою зацікавлення спільноти у створенні літературних агентств в Україні.
До 25 травня 2021 року запрошуємо українських видавців взяти участь у конкурсі та долучитись до освітньої програми й B2B-переговорів із закордонними літагентами. Для цього — заповніть, будь ласка, форму реєстрації.

Взяти участь можуть видавництва та видавничі організації, які мають:

  • статус юридичної особи;
  • понад 51% акцій у власності громадян України;
  • каталог прав англійською мовою й щонайменше 5 книжок із потенціалом до експорту.
  • суттєвою перевагою буде наявність партнерів за кордоном та проданих прав на книжки.

«80-100 мільйонів доларів — таким є експортний потенціал українського книговидання згідно з дослідженнями Українського інституту книги. Окрім економічного чинника, для нас є важливим ще й популяризація української культури закордоном, створення зв’язків між людьми та компаніями, порозуміння між суспільствами через книжку. Це можливість для України бути почутою і зрозумілою. Минулоріч завдяки нашій програмі українському книговиданню вдалося вийти як на великі традиційні ринки: Канада, США, Франція, так і на нові, навіть дещо екзотичні: Македонія, Румунія, Мексика, Греція, Фінляндія, Данія тощо. Та ми не думаємо зупинятись на цьому», — зазначає кураторка проєкту Оксана Хмельовська

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» відбувається щороку з 2011 і проводиться Мистецьким арсеналом в стінах його історичної будівлі. Це грандіозна інтелектуальна подія України, де розвиваються і взаємодіють книжкова, літературна, мистецька сцени, порушуються і осмислюються вагомі питання буття людини, а також суспільства і культури, спонукаючи до проактивної позиції учасників і відвідувачів.

 Офіційний сайт фестивалю: https://book.artarsenal.in.ua/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar