29 Квітня 2024, 07:53 | Реєстрація | Вхід
/ 22 січня | Вечір пам'яті Максима Кривцова у Львові - 22 Січня 2024

22 січня | Вечір пам'яті Максима Кривцова у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 22 Січня 2024 (Понеділок)
Час: 19:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім.Романа Іваничука
Адреса: пл. Ринок, 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 141


22 січня – день народження поета і воїна Максима Кривцова. Перший його день народження, коли його близькі і друзі не зможуть привітати його особисто, а поціновувачі його віршів не зможуть зробити це у соціальних мережах. 7 січня 2024 року Максим загинув на фронті, захищаючи майбутнє Української держави.

Наприкінці 2023 року у видавництві «Наш формат» у Максима вийшла перша збірка його поезії «Вірші з бійниці», яку через російську агресію він так і не встиг презентувати. Але голос поета має звучати, його вірші мають читати і цитувати, перекладати і видавати – всупереч смерті, всупереч росіянам, які намагаються знищити не лише українську ідентичність, а й українську культуру.

Тож 22 січня українські поетки Юлія Мусаковська, Ія Ківа, Катерина Міхаліцина, Олена Павлова й Галина Крук (онлайн) зберуться на Площі Ринок, 9 у Львові в приміщенні Бібліотеки імені Романа Іваничука, щоби почитати вірші Максима Кривцова із шани до його людського й військового чину, але насамперед із любові до його віршів, адже його поетичний голос – важлива частина українського культурного ландшафту й не менш важливе свідоцтво про наш час, час російсько-української війни.

Ця подія не є презентацією збірки «Вірші з бійниці» (цю книжку можна придбати у видавництві «Наш формат», читати, радити, дарувати друзям і знайомим), натомість є діалогом і пам’яттю.

Для тих, хто не зможе долучитися особисто, подія транслюватиметься онлайн. 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar