26 Квітня 2024, 08:23 | Реєстрація | Вхід
/ 22 лютого | «Поміж сирен. Нові вірші війни» у Києві - 22 Лютого 2023

22 лютого | «Поміж сирен. Нові вірші війни» у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 22 Лютого 2023 (Середа)
Час: 18:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Укрінформ
Адреса: вул. Хмельницького, 8/16
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 339


22 лютого о 18:00 в Ukraine Media Center Ukrinform у Києві відбудеться поетична подія «Поміж сирен. Нові вірші війни».

«Навіщо поет у недобрий час?» – дещо перефразуємо відомий вислів Гельдерліна. Майже через рік після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну ми збираємося, щоби поділитися віршами, які постали протягом цього надскладного часу, і спробувати разом знайти відповідь на це зовсім не риторичне запитання. Якщо поезією не можна вбити ворога, можливо, в неї є якесь інше, не менш важливе завдання? Важливіше, ніж просто розповісти, описати, висловити почуття? Можливо, в час війни вона більше, ніж будь-коли, стає рукою допомоги, простягнутою ближньому? Тому, хто знесилений, покинутий, розчарований? Візьми мою руку, встань, іди зі мною.

Поети й поетки, чиї вірші ми почуємо, є серед авторів антології «Поміж сирен. Нові вірші війни», яка готується до видання у видавництві Vivat і стане продовженням серії «Бібліотека Українського ПЕН». Вона є спробою зібрати під однією обкладинкою те найважливіше, що постало в українській поезії за час повномасштабного вторгнення Росії.

Разом із запрошеними поетами і поетками – Анатолієм Дністровим, Світланою Поваляєвою, Дмитром Лазуткіним, Оленою Павловою, Мариною Пономаренко – не лише почитаємо вірші, але й спробуємо підсумувати, чим став 2022-й для української поезії і для них особисто. Модеруватиме подію Остап Сливинський.

Дата: 22 лютого, 18:00
Адреса: Київ, вул. Хмельницького, 8/16 (Укрінформ)
Вхід вільний за попередньою реєстрацією https://forms.gle/3ARft86hfHhHKS2b9

В рамках цієї благодійної події ми підтримуємо письменника, перекладача Андрія Любку, який від початку повномасштабного вторгнення збирає кошти на автівки для ЗСУ (вже було придбано понад 120 автомобілів для військових).

Підтримати:
4149439022830743
Paypal: andrij.lyubka@gmail.com

Організатори події: Український ПЕН, Ukraine Media Center Ukrinform, видавництво Vivat.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar