28 Квітня 2024, 11:20 | Реєстрація | Вхід
/ Читацький ПЕН-клуб: «Майстер корабля» Юрія Яновського - 23 Лютого 2024

Читацький ПЕН-клуб: «Майстер корабля» Юрія Яновського

Категорія: «Події»
Дата: 23 Лютого 2024 (П'ятниця)
Час: 19:00
Вартість: Благодійний внесок
Місто: Київ
Місце: Простір Українського ПЕН
Адреса: вул. Лук’янівська, 14а (Контрактова площа)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 126


Український ПЕН започатковує Читацький ПЕН-клуб. Перша зустріч відбудеться 23 лютого – обговорюватимуть «Майстра корабля» Юрія Яновського.

Читацький ПЕН-клуб – це серія розмов з українськими письменниками та письменницями про важливі для них книжки, вплив читацького досвіду на вибір письменницької траєкторії й точки перетину літературних контекстів у просторі й часі. 

"Література – це простір постійного діалогу, обміну досвідом і пошуку відповідей на запитання, які постають у різні літературні та історичні періоди перед різними авторами. Читацький клуб в Українського ПЕН – це спосіб показати, як різні літературні процеси взаємодіють крізь час і простір, як розгортається діалог письменників різних країн і поколінь, непомітно впливаючи одне на одного й відтак – на літературу загалом”, – розповідає про нову ініціативу Анна Вовченко, кураторка Читацького ПЕН-клубу, перекладачка та культурна менеджерка. 

Зустрічі відбуватимуться раз на місяць, а про обрану книжку оголошуватиметься щонайменше за 2 тижні до події на майданчиках Українського ПЕН. За концепцією, запрошений автор/ка добирає книжку для обговорення. Безпосередньо до обговорення також запрошують відомих культурних діячів – письменників, поетів, перекладачів, режисерів, сценаристів і т.д.

Перша зустріч Читацького ПЕН-клубу, впродовж якої письменниця Марина Пономаренко говоритиме про роман Юрія Яновського «Майстер корабля» з кінорежисеркою Марисею Нікітюк та літературознавцем Ростиславом Семковим, відбудеться 23 лютого о 18:00 у київському просторі PEN Ukraine за адресою: вул. Лук’янівська, 14а (Контрактова площа).

Умовою участі є довільний благодійний внесок.

В рамках наших заходів Український ПЕН традиційно підтримуємо збір для закупівлі автівок та інших корисних речей для ЗСУ, який організовує Kult.Podcast – подкаст про культуру, літературу та філософію. Автори Kult.Podcast – літературознавиця Тетяна Огаркова та філософ Володимир Єрмоленко.

Підтримати можна тут:
щомісячно: patreon.com/kultpodcast
разово: картка: 5457 0822 9092 9368
paypal: ukraine.resisting@gmail.com

Після сплати внеску потрібно заповнити реєстраційну форму: https://forms.gle/YxbXRmdtf9KzqRkPA


0 коментарів

Залишити коментар

avatar