19 Квітня 2024, 12:28 | Реєстрація | Вхід
/ Олег Коцарев. Літературний вечір в Ужгороді - 22 Листопада 2022

Олег Коцарев. Літературний вечір в Ужгороді

Категорія: «Події»
Дата: 22 Листопада 2022 (Вівторок)
Час: 18:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Ужгород
Місце: Закарпатська Обласна Універсальна Наукова Бібліотека ім.Ф.Потушняка
Адреса: пр. Свободи 16
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 228


У вівторок, 22 листопада 2022 року, о 18:00 у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка (пр. Свободи 16, Ужгород) відбудеться літературний вечір – презентація поетичної збірки письменника Олега Коцарева, який модеруватиме Євгенія Напуда.

Олег Коцарев - український поет, прозаїк, журналіст, перекладач, співупорядник (разом із Юлією Стахівською) антології "Українська авангардна поезія (1910-1930)" (2014, 2018, "Смолоскип"). Народився 1981 року в Харкові. До повномасштабного вторгнення останні п’ять років мешкав в Бучі. Наразі родина письменника проживає в Ужгороді. Автор понад десятка поетичних і прозових книжок. Найновіші видання — збірка поезій «Вміст чоловічої кишені» (2021, «Люта Справа») та роман «Люди в гніздах» (2017, 2018, «Комора»). Лауреат літературних відзнак: «Кримський інжир», імені Олеся Ульяненка, «Глиняний кіт», «Смолоскип», імені Валер’яна Підмогильного, «Молоде вино», часопису «Кур’єр Кривбасу», фіналіст конкурсу малої прози імені Івана Чендея у 2019 році. Учасник багатьох українських і міжнародних літературних фестивалів. Вірші Олега Коцарева 2022 року перекладено для багатьох проєктів, що розповідають і нагадують у різних країнах про російську агресію проти України (Німеччина, Франція, Болгарія, Грузія, Естонія, Литва, Польща, Канада тощо).

«Вміст чоловічої кишені» - це книга, де ви знайдете як іронічні конструкції «корсетиків» корків від шампанського, так і квитки з подорожей краєвидами, обгортки пристрасті, вирвані сторінки з літератури, історії та історії літератури, пожмакані листівки жанрових сцен доби вже-не-патріархату, дитячі іграшки, листочки і квіти, фотографії, шматочки алфавіту, ба навіть ноти. Можна сперечатися, чи утворює такий калейдоскоп культурний шар, та найголовніше те, що він безперечно утворює поезію.

«Я сподіваюся, ми поговоримо і про важкий-важливий досвід війни, і про літературу. Адже війна — саме той момент, коли багато хто згадує про текст, про книжки, про світ образів і дискурсів. Упевнений, від мене, людини, котра приїхала з Бучі, захочуть дізнатися, як сьогодні почуваються звільнені містечка біля Києва.., ― розповідає Олег Коцарев. ― І, звісно, поезія. Обговоримо, як нині пишуться й читаються вірші, чи змінюється письмо в екстремальних обставинах, як сприймається наша теперішня поезія в інших країнах, але головне — що поезія на нашій зустрічі звучатиме».

Організатор вечора - Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Федора Потушняка. Подія відбувається в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Вхід – вільний. Онлайн-стрім на сторінці: https://www.facebook.com/zak.ounb



0 коментарів

Залишити коментар

avatar