20 Квітня 2024, 02:03 | Реєстрація | Вхід
/ Творчий вечір письменниці Вікторії Амеліної у Львові - 22 Листопада 2022

Творчий вечір письменниці Вікторії Амеліної у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 22 Листопада 2022 (Вівторок)
Час: 18:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Львів
Місце: Театр Лесі Українки
Адреса: вул. Городоцька, 36
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 242


У вівторок 22 листопада о 18.00 на Малій Сцені театру Лесі Українки відбудеться творчий вечір письменниці Вікторії Амеліної.

Вікторія Амеліна — українська письменниця, громадська діячка. Засновниця Нью-Йоркського літературного фестивалю. Вона є членкинею українського PEN та лавреаткою премії Конрада. Авторка чотирьох прозових книжок: «Синдром листопаду, або Homo Compatiens», «Хтось, або Водяне Серце», «Дім для Дома», «Е-е-есторії Екскаватора Еки».

Вікторія Амеліна дебютувала у 2014 році романом «Синдром листопаду, або Homo Compatiens». Він був добре сприйнятий аудиторією і ввійшов до рейтингу «ЛітАкцент-2014». У 2015 році роман був перевиданий і ввійшов до короткого списку премії Валерія Шевчука.

Другий роман Вікторії Амеліної «Дій для Дома» вийшов у 2017 році. Його визнали найкращою прозовою книжкою року на фестивалі Запорізька книжкова толока. Також цей роман ввійшов до коротких списків премій ЛітАкцент року, премії Міста Літератури ЮНЕКСО та Літературної премії ЄС.

У 2021 році Вікторія Амеліна заснувала Нью-Йоркський літературний фестиваль на Донеччині. 

Модерує подію поет Григорій Семенчук. Разом із Вікторією Амеліною вони поговорять про війну, волонтерство, український Нью-Йорк і поезію.

Організатор заходу — ЛМГО «Мистецька рада "Діалог”».

Подія відбувається в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz.

Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Партнери трансляції заходу — МПК ім. Гната Хоткевича, Офіс «Львів — місто літератури ЮНЕСКО».

Трансляція події буде відбуватися на facebook сторінці «Місяць авторських читань у Львові», а також на сторінках партнерів заходу.

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації. Кількість місць обмежена.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar