26 Квітня 2024, 20:39 | Реєстрація | Вхід
/ 18 жовтня | Літературний вечір Юрія Іздрика у Львові - 18 Жовтня 2022

18 жовтня | Літературний вечір Юрія Іздрика у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 18 Жовтня 2022 (Вівторок)
Час: 18:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Театр Лесі Українки
Адреса: вул. Городоцька, 36
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 490


У вівторок, 18 жовтня 2022 року, о 18:00 у Театрі Лесі Українки на Великій сцені (вул. Городоцька, 36) відбудеться літературний вечір відомого українського письменника Юрія Іздрика. Захід модерує український письменник та культуртреґер Григорій Семенчук.

Під час події автор читатиме поезії, які люблять та знають тисячі українців і українок, зокрема і з одного з найновіших видань — поетичної збірки-фотоальбому «NAKED ONE». Ця книжка вийшла у 2020 році у видавництві Meridian Czernowitz. Вона є результатом роботи Юрія Іздрика та київської фотографки Насті Тєлікової.  

«Ця книжка — своєрідний coming out зрілого чоловіка, зневіреного як у силі поетичного слова, так і в силі воскресаючого духу, — розповідає Іздрик. — Залишається тільки тіло. Смертне тіло. Оголене тіло. Naked one». Книжка вміщує серію ню-фотопортретів Іздрика і його вірші.

За словами Юрія Іздрика, він не часто вилазить зі своєї мушлі — калуської квартири і вже давно провадить усамітнене життя. Тому й не любить подорожувати. Відтак тур навіть у три міста — Тернопіль–Луцьк–Львів — непересічна подія для всіх, хто цінує літературу та творчість Іздрика зокрема.

«Часто згадую наш тур з Юрієм Іздриком та Іриною Цілик по 27 містах України в 2016-му році, — розповідає видавець та президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев. — Іздрик називав той тур «Прощання з Україною» та обіцяв більш ніколи не мандрувати з поетичними виступами. Я радий, що зміг витягнути класика у міні-тур по малому західному колу. Юрія везу особисто, як і інших учасників Літературної мережі. Книжки також будуть при мені, як і завжди».

Організатор вечора — ЛМГО «Мистецька рада "Діалог"». Подія відбувається в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні» за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).


0 коментарів

Залишити коментар

avatar